Magnus Carlsen spilte sin andre strake remis i den sjuende runden av Qatar Masters Open-turneringen i sjakk. Søndag ble det poengdeling mot nederlandske Anish Giri.

Carlsen er fortsatt ubeseiret så langt i turneringen, og nordmannen er på delt lederplass etter sju runder. Det var ellevte gang Carlsen spilte remis mot Giri, ifølge Sjakkbloggen.

Giri er den eneste i Carlsen ikke har slått i den ypperste verdenseliten. Da de møttes for første gang, i januar 2011, sjokkerte Giri sjakkverdenen og vant. Da var nederlenderen bare 16 år.

— Han er feig mot Magnus

Giri er kommet med flere stikk til Carlsen de siste årene. Tidligere i år kalte Giri Carlsen for sin «klient», som i sjakkretser betyr en spiller han lett kan ta poeng fra. Det stikket kom etter at Carlsen hadde stemplet Giri som «feig».

Tidligere i år forklarte sjakkeskpert Atle Grønn Carlsen Giri-problemer slik overfor Aftenposten:

— Han er litt feig mot Magnus. Han har selvtillit på at han ikke skal tape, og han kan erte Magnus litt. Plutselig kan han bytte brikker tidlig, og da får ikke Magnus til noe. Samtidig kan Magnus tape hvis han presser for hardt. Giri vet å spille på de rette psykologiske strengene, sa Grønn.

— Magnus ville veldig gjerne vinne. Seier ville vært bra for han i sammendraget, sa Giri i intervjuet etter søndagens parti.

Turneringen avsluttes etter ni runder 29. desember. (©NTB)