WESLEY SO-MAGNUS CARLSEN 0,5-0,5

Magnus Carlsen har imponert stort i Qatar Masters denne julen. På selveste julaften knuste Carlsen kineseren Li Chao med svært aggressivt spill.

2. juledag fulgte verdensmesteren opp med en remis mot Wesley So. Sammenlignet med Carlsens tidligere partier i turneringen, var dette langt fra noe fyrverkeri. Etter Sos 39. trekk tok spillerne hverandre i hendene.

Du kan spille gjennom partiet trekk for trekk på chess24.com.

— Fint spilt av Magnus. Vi hadde på følelsen at han lå dårlig an på et tidspunkt, sier den kjente russiske stormesteren Peter Svidler i studiosendingen til chess24.com.

Remis-resultatet innebærer at Carlsen stadig leder an i turneringen, med fem poeng av seks mulige. So er en av Carlsens største utfordrere i Qatar, både fordi han er rangert som nummer ni i verden, og også fordi han har startet turneringen bra.

Carlsen har virkelig svart kritikerne de siste ukene. Nordmannen har nå gått 19 langsjakkpartier uten å tape.

Nå gjenstår det tre runder av Qatar Masters. Carlsen spiller de nærmeste dagene for sin fjerde turneringsseier i 2015. I tillegg vant han hurtigsjakk-VM i Berlin i høst.

Qatar Masters er den sterkeste såkalte åpne turneringen i verden. 148 sterke sjakkspillere er samlet i Qatars hovedstad Doha.

I tillegg til Carlsen, er andre medlemmer av den ypperste verdenseliten som Vladimir Kramnik og Anish Giri på plass. Vinneren av turneringen stikker av med 27.000 dollar (om lag 235.000 kroner).

AFTENPOSTENS JULEPODCAST: