Amerikanske Jessica Diggins vant svært overraskende dagens etappe i Tour de Ski. I italienske Toblach var 24-åringen fra Minnesota 0,9 sekunder foran Heidi Weng i mål på femkilometeren.

BRAGD: Jessica Diggins underveis på fem-kilometeren i Toblach fredag. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB scanpix

— Dette er utrolig. Det er første gang jeg vinner et verdenscuprenn. Det er så gøy å ha klart det, sa Diggins til Adresseavisen etter løpet.Hennes største prestasjon tidligere i karrieren var det overraskende VM-sølvet på 10-kilometeren i Falun i fjor.

Men i hjemlandet blir Diggins' prestasjon på det nærmeste ignorert. Ingen av de store nettavisene, som New York Times, New York Post, Boston Globe, Washington Post, USA Today eller CNN nevner bragden.

Heller ikke dedikerte sportssider som ESPN, FOX Sports eller CBS Sports har registrert seieren.

SEIER: Jessica Diggins tok en sjelden amerikansk langrennsseier i Toblach. Foto: Skjermdump NBC Sports

NBC Sports har skrevet en sak om Diggins' seier, men den ligger godt gjemt, og ikke på forsiden av seksjonen.

Lokale nyheter

Selv om USA tok en sjelden seier i langrennssporet i Toblach, virker det altså å være kun av lokal betydning.

LOKAL BRAGD: Jessica Diggins' seier ble behørig omtalt i Minneapolis-avisen. Foto: Skjermdump Minneapolis Star Tribune

Minnesota-nettavisene Minneapolis Star Tribune og twincities.com har ordentlige saker om Diggins' seier, men uansett er kontrastene enorme til den massive dekningen av langrennssirkuset og Tour de Ski i norske medier.

Etter seieren fredag fortalte Digginsom de manglende ressursene USAs langrennsløpere har å stri med. Mens det norske landslaget stiller i Tour de Ski med diger smøretrailer, et stort støtteapparat og tunge sponsorer i ryggen, måtte Diggins blant annet betale treningsleiren i forkant av touren helt på egen hånd.

— Landslaget betaler alt, men ikke treningsleiren i jula, fordi den var utenfor verdenscupopplegget, sa Diggins.

Hun er imidlertid sjanseløs i sammendraget av årets Tour de Ski. Diggins ligger nesten sju minutter bak ledende Ingvild Flugstad Østberg på en tiendeplass.