Den Madrid-baserte avisen AS skriver onsdag morgen at Martin Ødegaard kan få sin førstelagsdebut i Real Madrids siste seriekamp denne sesongen.

Barcelona har allerede vunnet ligagullet, og lørdagens kamp mot Getafe får ingen betydning for sluttabellen i La Liga. Derfor tror artikkelforfatter Carlos Forjanes at Real-sjef Carlo Ancelotti kommer til å gi Ødegaard sjansen.

– Kampen blir en ren formalitet, så Ancelotti vil gi flere Castilla-spillere sjansen. Ødegaard kjenner allerede dynamikken i spillergruppen siden han trener med førstelaget fire ganger i uka, skriver Carlos Forjanes.

– Nå får han debuten

Ødegaard ble tatt ut i troppen mot Almeria i slutten av april, men 16-åringen måtte da finne seg i å bli sittende på benken hele kampen. Får det norske fotballtalentet spille, blir han i så fall tidenes yngste Real Madrid-spiller.

Alberto "Riverita" Rivera var 17 år og 111 dager da han satte den gjeldende rekorden 10. juni 1995. Lørdag er Martin Ødegaard 16 år og 158 dager gammel.

Aftenposten var i går kveld ikontakt med flere spanske journalister, inkludert AS-journalist Carlos Forjanes. Flere tror Ødegaard får sin debut lørdag.

— Alt tyder på at Ødegaard blir tatt ut i troppen igjen, akkurat som til kampen mot Almería, og at han denne gangen får debutere, sier Carlos Forjanes til Aftenposten.

— Real Madrid har ingenting å spille for, og Ancelotti vil la flere Castilla-spillere få spille, og det er nesten sikkert at Ødegaard blir én av dem, fortsatte Forjanes.

Tror Ødegaard får noen minutter

Også José Luis Sánchez, som jobber i TV-kanalen laSexta, sier at Ødegaard «sannsynligvis» får debuten mot Getafe.

– Han kommer til å trene med førstelaget hver dag denne uken, og sannsynligvis får han også noen minutter mot Getafe, sier Sánchez.

Rubén Jiménez, som følger Real Madrid tett for Marca, er enig.

– Jeg tror at han hvert fall blir tatt ut i troppen. Jeg forventer at han får debuten, sier Jiménez.

Men ikke alle er like positive på Ødegaards vegne. Jiménez' kollega i Marca Santi Siguero tror på sin side at Real Madrids elendig sesongavslutning gjør det vanskelig for 16-åringen.

– Sesongen har ikke endt på best mulig vis for Real Madrid, og å gi Ødegaard debuten ville vært en festlighet som jeg, helt ærlig, ikke ser på som passende for en sånn kamp. Spillerne som ikke har nådd klubbens mål bør vise seg foran Bernabéu. Å gi Ødegaard debuten ville ikke vært rettferdig mot gutten, selv om jeg skjønner at han ivrer etter å debutere. Han er veldig ung, og han har all verdens tid foran seg til å slå rekorder i Real Madrid, sier Siguero til Aftenposten.