Journalisten José Ramón de la Morena, som er programleder i sportsprogrammet El Larguero på radiokanalen Cadena SER, hevder å vite at Real Madrid og Atlético Madrid vil bli gitt overgangsnekt av FIFA.

Klubbene straffes nå på akkurat samme måte som Barcelona ble i april i fjor, ifølge radiokanalen.

Det avviser Real Madrid nå på sine nettsider.

– Påstandene er fullstendig falske. Noe som illustreres ved at Det spanske fotballforbundet, som har snakket med flere medier, avviser at Real Madrid er involvert i noe uregelmentart når det gjelder signering av mindreårige, heter det i en pressemelding.

Har kjøpt Ødegaard, Danilo, Asensio og Silva

foto
STRAFFES: Cristiano Ronaldo og Real Madrid nektes å kjøpe spillere i de to neste overgangsvinduene, ifølge spansk radiokanal. Foto: Digitalsport

Barcelona og Det spanske fotballforbundet ble funnet skyldige i brudd på overgangsreglene for utenlandske spillere under 18 år. Straffen ble forbud mot spilleroverganger i de to neste overgangsvinduene.– Real Madrid, som har fryktet at denne straffen kunne komme, har kjøpt spillere hyppig de siste månedene med tanke på neste sesong – Marco Asensio, Danilo, Lucas Silva og Martin Ødegaard. Real Madrids president Florentino Perez vil nå forhaste kjøpet av Manchester Uniteds keeper David de Gea før sanksjonen effektiviseres, skriver Cadena SER –som hevder at Det spanske fotballforbundet allerede er varslet om straffen fra FIFA.

Det avviser forbundet riktignok overfor Marca.

Ødegaard-overgangen trolig lovlig

Det er foreløpig uklart hvilke overganger som har vært ulovlige, men allerede i november i fjor ble både Atlético og Real beskyldt for å jukse med overganger rundt mindreårige spillere av den Barcelona-baserte avisen Mundo Deportivo.

Ifølge avisen har de to klubbene blitt etterforsket av FIFA i lang tid.

Hvis klubbene anker straffen kan de likevel handle spillere mens anken behandles av FIFA. Det gjorde Barcelona i fjor og hentet Luis Suárez, Thomas Vermaelen, Ivan Rakitic og to keepere for nærmere én milliard kroner totalt.

Ettersom både Strømsgodset og Barcelona er innen for EØS, var Martin Ødegaards overgang til Real med all sannsynlighet lovlig. Overgangene som Real Madrid nå ifølge Cadena SER straffes for, ble trolig gjennomført lenger tilbake i tid.

Ekspert: — Dette skjer

C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, er sikker på at påstandene er korrekte.

– Dette skjer. Det har ligget i kortene lenge. Spanske medier skrev om det i januar allerede, sier Veland til Aftenposten.

– Da Barcelona fikk dommen, var folk overrasket over at det bare var de som ble straffet. Men FIFA måtte vel begynne et sted, og da var det sannsynligvis Barcelona som ble etterforsket først. Atlético og Real har nok gjort akkurat det samme som Barcelona ble straffet for.

– Hvilke overganger er det snakk om?

– Det er ukjent, men jeg antar at det kommer for dagen når det blir offisielt. Det er trolig spillere vi ikke engang har hørt om, sier C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland.