ALFHEIM/OSLO: Situasjonen oppsto helt på tampen av 1-1-oppgjøret mellom Tromsø og Lillestrøm.

LSKs Bjørn Helge Riise mottok ballen på 16-meteren, men slo ballen litt langt foran seg.

Da satte Marcus Hansson inn en kraftig takling. Med strake bein og knottene først hoppet han og traff Riise.

- SKANDELE: John Arne Riise gir uttrykk for sin frustrasjon etter Tromsøs Marcus Hanssons skrekktakling på lillebroren Bjørn Helge Riise (t.v). Foto: Skjermdump C More/NTB scanpux

LSK-spilleren fikk tydelig vondt og ble liggende på kunstgressmatten og vri seg i smerter, før han til slutt måtte forlate banen. Hansson fikk bare gult kort etter situasjonen, men trolig skulle kortet hatt en annen farge.

  • Se video av situasjonen øverst i artikkelen og bedøm selv (OBS! Aftenposten-leser? Se video hos iTromsø her)

– Soleklart rødt

— For meg er det et soleklart rødt kort. Han kommer i stor fart med strake bein og knotter, og treffer ufattelig høyt på leggen. Slik jeg tolker det er det ikke tvil, sier Bjørn Helge Riise til iTromsø og legger til:

— Stygge taklinger skjer i ny og ne, og vi kranglet litt i løpet av kampen. Da jeg tittet opp etter taklingen smilte han til meg, så han var sikkert fornøyd med taklingen.

VONDT: Bjørn Helge Riise måtte til slutt hjelpes av banen etter den voldsomme taklingen. Foto: NTB scanpix

Riise får støtte fra tidligere toppdommer Per Ivar Staberg, som nå er dommerekspert i TV 2.— Bjørn Helge Riise har helt rett etter min mening. Han kommer inn med stor fart og begge beina. Sjansen for å bli skadet er relativt stor. Nå skjedde det også, men det er selve taklingen som er så voldsom at han bør få rødt, sier Staberg.

En som går enda lenger, er Bjørn Helges storebror John Arne Riise.

– Rett og slett skandale

«At Marcus Hansson ikke får rødt kort etter den taklingen? Er det mulig!!!», skriver den tidligere Liverpool-spilleren på Twitter. Og fortsetter:

«Rett og slett skandale!!!!!!! Hvis dommeren ikke slår ned på slike taklinger er det mange karrierer som er i fare!!».

Etter kampen legger kampleder Brage Sandmoen seg flat overfor VG etter å ha sett episoden på nytt på video.

— Det skal være rødt kort. Den er mer voldsom enn jeg trodde, men der og da gikk det veldig fort, sier Sandmoen til VG.

SYNDEREN: Marcus Hansson mener dommeren gjorde rett i gi ham gult kort. Foto: NTB scanpix

Marcus Hansson mener på sin side det var riktig at han slapp med gult kort. Den svenske midtbanespilleren sier at han holdt igjen da han så han kom sent inn.— Jeg slår en feilpasning og går 100 prosent inn for å vinne ballen. Jeg prøver å holde litt igjen, og dommeren gjør rett i gi meg gult kort. Jeg håper han ikke ble skadet, sier Hansson.

Heller ikke TIL-trener Steinar Nilsen mener situasjonen fortjente noe mer enn gult kort, og mener dessuten at TIL burde hatt et frispark like i forkant.

— Jeg opplever først og fremst at det er dårlig av dommeren at han ikke dømmer frispark til oss når Zdenek Ondrasek blir direkte revet overende i en positiv angrepsretning for oss. Så blir det en duell etter det hvor jeg mener Marcus får rettmessig gult kort, men det er ikke noe mer enn det, sier Nilsen.