"Gutan" har fått en tung start i comebacket i eliteserien, og stod uten poeng før dagens kamp.

Også i dag fikk TIL en tung start, da laget slapp inn mål på dødball for tredje kamp på rad, da LSK tok ledelsen etter 33 minutter: Erling Knudtzon snek seg inn foran Remi Johansen, og kunne enkelt sette inn stussen fra Frode Kippe fra kloss hold.

Svarte lynkjapt

Men svaret kom direkte fra "Gutan". Kun ett minutt etter 0-1-scoringen fant Zdenek Ondraseks stuss Gjermund Åsen på løp inn i LSK-boksen. TILs nye stjernespiller var klinisk og satte inn ballen i lengste hjørne — utagbart for LSK-keeper Origi.

SCORET IGJEN: Tromsøs Gjermund Åsen utlignet til 1-1 og sikret Tromsøs første poeng i årets eliteseriesesong. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Med dette fikk hjemmelaget et løft, og presset mot slutten av førsteomgang. Tidligere LSK-spiller Magnar Ødegaard kom svært nær etter corner, da Origi vartet opp med en sterk reaksjonsredning på hans avslutning fra kloss hold.

Sjanser begge veier

Etter hvilen hadde begge lag flere sjanser til å avgjøre kampen. For hjemmelaget var Ødegaard igjen nær etter en corner etter en snau times spill, men satte ballen svakt langt utenfor.

Likevel var det "Kanarifuglene" som kom nærmest seieren. Martin Lundemos frisparkforsøk etter 65 minutter smalt i tverrliggeren med TIL-keeper Lekström utspilt.

Mot slutten av kampen virket gjestene fra Romerike fornøyd med det éne poenget, mens TIL aldri klarte å etablere den store sluttspurten.