TROMSØ — LILLESTRØM 1-1:

23-åringen var iskald da Zdenek Ondrasek stusset ballen ned til han i dagens kamp mot Lillestrøm, og sikret "Gutan" årets første poeng med fulltrefferen i 1-1-kampen.

Etter kampen hyllet han Sigurd Rushfeldt for tipsene tidenes scoringskonge i eliteserien har gitt han i løpet av tiden på Alfheim.

Sigurd Rushfeldt, Tromsø og landslagets spisstrener. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix

— Du ser «målkongen» på alle bildene av han her på Alfheim. Og han kan sakene sine. Han lærer myesmåtriks som er nødvendig for avslutningsteknikker og er en "gulle god" mann å ha her, sa Gjermund Åsen.

Vil tilbake til servitørrolle

Sigurd Rushfeldt scoret 172 mål i eliteserien etter noen særdeles målrike sesonger for Rosenborg. I hans beste sesong for TIL scoret han 15 mål på 22 kamper i 1996. Etter to mål på årets tre første kamper, vil ikke Åsen sette noen målsetting for antall scoringer.

— Det har jeg ikke. Jeg har hørt at hvis du sier det så kan det fort bli en sperring, sier trønderen.

Dessuten vil han aller helst bidra i form av målgivende pasninger, gjerne tilbake til Ondrasek som serverte han i dag.

— Jeg det alltid artig å score. For min egen del personlig synes jeg det er minst like artig å gi en målgivende. Nå må vi få i gang Kobra. Nå må jeg gjengjelde det på banen, varsler Åsen.

Steinar: - Det blir bedre!

TIL-trener Steinar Nilsen roste målscoreren etter kampen, men mener samtidig trønderen har enda mer å gå på.

— Vi visste at Gjermund var og er en meget bra fotballspiller. Jeg synes han har kommet godt i gang

med karrieren her. Men det blir bedre etterhvert, sier Nilsen og utdyper:

— Fortsatt trenger vi å jobbe mye med samhandlingen med resten av laget. Det er mange nye spillere i dette laget. Vi trenger å jobbe med samhandling offensive og defensive, konkluderer TIL-treneren.