Bayern München har funnet høstformen og valset over Stuttgart med solide 4-0 lørdag.

Pep Guardiolas mannskap fortsatte der det slapp i mesterligakampen mot Arsenal, og med seieren økte Bayern serieledelsen. Laget er åtte poeng foran Borussia Dortmund, som spiller lokaloppgjør mot Schalke søndag.

Etter kampen sa klubbdirektør Karl-Heinz Rummenigge at han i vinterpausen vil gå i samtaler med Guardiola om en forlengelse av kontrakten som varer ut sesongen. Guardiola har ført laget til to strake seriegull, en cuptittel og i høst til tidenes beste seriestart.

– Jeg har sagt at vi vil snakke om en ny kontrakt straks første halvdel av sesongen er over. Så får vi se hva vi blir enige om, sa Rummenigge.

Arjen Robben var som alltid et uromoment i Bayern-laget. 1-0 kom etter et kjapt kontringsangrep. Laget brøt etter en corner, og fem-seks mann stormet framover. Robben brystet innlegget fra Douglas Costa i mål.

Sju minutter senere var det Costas tur til å score. Han dundret inn 2-0 på en ny solid kontring. Det gikk ofte veldig kjapt da Robben satte fart. I det 37. minutt kombinerte han og fant storscorer Robert Lewandowski foran mål. Det var polakkens ellevte fulltreffer denne sesongen.

I svime

Det skulle bli verre. Stuttgarts forsvarere løp rundt nærmest rundt i svime da Thomas Müller dukket opp inne i feltet og headet ballen i mål til 4-0. Målet kom etter flere flotte kombinasjoner av Bayern-laget.

Stuttgart sliter i bunnen har bare to lag bak seg. I 2. omgang ble det ikke flere scoringer. Det kom som en kombinasjon av at Bayern-spillerne ble litt for omstendelige i spillet sitt, samtidig som Stuttgart-spillerne tydeligvis hadde skjerpet seg etter oppholdet i garderoben.

– Det er vanskelig å spille hver tredje dag og vise en slik solid mentalitet, sa Guardiola etter kampen.

– Jeg håper at de fortsetter med samme aggressivitet fram til vinterpausen, og deretter fortsetter resten av sesongen. For hvis vi ikke vinner tre trofeer så vil det være en dårlig sesong, sa spanjolen.

Bayern-laget håper å gjenta bedriften fra 2012/13-sesongen.

Gladbach-null

Håvard Nordtveit vikarierte igjen på høyrebacken for Borussia Mönchengladbach, som han har gjort i de siste kampene. Lørdag ble det 0-0 mot Ingolstadt.

Dermed greide ikke André Schubert å tangere rekorden til Otto Rehhagel, som i 1995 vant sine sju første seriekamper som Bayern München-trener. Etter seks seirer ble det uavgjort for Gladbachs nye suksesstrener.

Gladbach-stjernen Granit Xhaka fikk rødt kort og må stå over minst en kamp. Dermed blir det kanskje en åpning for Nordtveit igjen på sentral midtbane.

Landslagskeeper Ørjan H. Nyland var igjen benkesliter for Ingolstadt.

Wolfsburg gjorde det svært vanskelig for seg i bortekampen mot Mainz. Allerede etter 13 minutter fikk Julian Draxler marsjordre. Det endte med at Mainz vant 2-0 etter mål av Pablo De Blasis før pause og Yunus Malli etter.

Leverkusen rotet det voldsomt til på hjemme mot Köln og tapte 1-2. Dominic Maroh scoret begge gjestenes mål.

I lørdagens siste kamp spilte Darmstadt 1-1 mot Hamburg.