Newcastle slo Joshua King og hans Bournemouth 1-0 på Vitality Stadium lørdag. Dermed ble King og co. passert av Newcastle i bunnstriden i Premier League.

Ayozé Perez sendte gjestene Newcastle i føringen etter 27 minutters spill. Georginio Wijnaldum ga ballen til Perez, og fra rundt 16 meter gjorde angrepsspilleren ingen feil. Bournemouth-keeper Adam Federici fikk en hånd på ballen, men maktet ikke å stoppe den fra å finne veien inn i nettmaskene.

Før og etter scoringen var Bournemouth det førende laget i 1. omgang. Vertene klarte likevel ikke å glede hjemmefansen med scoring. Flere store muligheter ble skuslet vekk.

Etter hvilen fortsatte Bournemouth presset. Matt Ritchie fikk en kjempesjanse minuttet etter pause, men Newcastle-keeper Rob Elliot vartet opp med en flott redning. Elliot var en av hovedårsakene til at gjestene kapret alle poengene.

Norske Joshua King fikk spille 73 minutter av oppgjøret før han ble byttet ut. Nordmannen var energisk og kom til flere muligheter, men nettsusen manglet for ham og lagkameratene. Det ble med Newcastles ene scoring i oppgjøret.

Bournemouth-trener Eddie Howe og hans team kommer til å ergre seg over nederlaget og sjansesløseriet. Hjemmelaget vant statistikken «skudd på mål» 20-2, men nettkjenninger ble det ikke.

Resultatet gjør at Newcastle klatret forbi Bournemouth på tabellen. Newcastle har tatt ti poeng på de første 12 serierundene, mens Bournemouth ligger to poeng bak lørdagens gjester.