MJØNDALEN — VIKING 1–0:

MJØNDALEN (Aftenposten): Sanel Kapidzic (24) hadde scoret slike mål mange ganger før. På trening og i 1. divisjon. Nå skulle han og venstreback Joachim Solberg Olsen gjenskape det i den øverste divisjonen. De lykkes.

— Når Joachim får ballen på venstreback, vet jeg nøyaktig hvor jeg skal plassere meg. Det er ikke første gangen han har laget en assist til meg. Vi har trent på det ofte, og han la rundt ti slike pasninger til meg forrige sesong, fortalte en lykkelig Kapidzic etter at det hele var over.

Gikk ikke helt på skinner

Den snart 25 år gamle danske bosnieren var regnet som et supertalent i Danmark, men fikk ikke den utviklingen som ble forventet av ham. Det ble overgang fra danske Fyn til Vard i Haugesund. Foran fjorårssesongen kom han til Mjøndalen. Han hadde ett mål med den overgangen. Han ville spille i eliteserien.

— Dette var en av grunnene til at jeg kom til Mjøndalen. De hadde en klar strategi om å komme seg opp. Jeg så det var gode muligheter, fortalte han etter at en knalltøff batalje mot Viking var over. Kapidzic hadde tilbud fra flere andre klubber, men valgte bruntrøyene til slutt.

Hansens garderobeprat

Det ble en jevn kamp og Mjøndalen spilte på sine uttalt sterke sider: Innsats, høyt press og knallhard arbeidsmoral.

— Jeg er så utrolig stolt over det guttene presterte der ute i dag. Vi hadde minst tre mann som ble tatt av krampe, sa trener Vegard Hansen etter at seieren var halt i land.

Hansen er kjent som en fotballtrener som hele tiden går sine egne veier. Før kampen holdt han en tale som gjorde spillerne rørt.

— Vegard oppfører seg litt annerledes enn andre. Det var jo ikke så mye å si på om hvordan vi skulle spille. Det har vi trent på i fire måneder. Han snakket til oss på en slik måte at alle gikk ut på banen med lave skuldre og tro på seg selv. Han fikk oss til å forstå at det ikke var oss det var press på foran kampen, men Viking, sier Kapidzic.

Det bar også åpningene av kampen preg av. Det var ikke premièrenervøst fotballag om gikk ut i hundre på sin nyombygde arena som nå har navnet Isachsen stadion. Mjøndalen tok tak i kampen fra første spark og Viking slet. Det tok 20 minutter før gjestene i det hele tatt begynte å nærme seg målet til Mjøndalen.

Jevnt etter hvert

Nå ble ikke det kampbildet i 90 samfulle minutter. Det jevnet seg ut, og Viking hadde mer enn en mulighet til å score mål. Men de fikk det ikke til. Det fikk også trener Vegard Hansen til å mene at de kanskje hadde vært heldige som tok alle tre poengene.

— Det var en ganske jevn kamp, og Viking er gode når de får rom. Vi slet i perioder, innrømmet Mjøndalen-sjefen. Det var en for åpen kamp til at det var behagelig for et skjørt trenerhjerte, sa treneren etterpå.

Snytt for straffe

Han mener også at de også var heldige da Viking skulle hatt straffe i andre omgang. Veton Berisha kommer seg gjennom og blir felt at Mjøndalens keeper Ivar Andreas Forn. Soleklar straffe for veldig mange tilskuere, men ikke for dommer Brage Sandmoen.

Etter litt betenkningstid kommer likevel Vegard Hansen til at seieren var fortjent.

— Vi skapte mye, vi scoret et herlig mål ,og vi viser en fantastisk moral. Sånn sett var det fortjent at vi vant, selv om vi ikke var det klart beste laget hele kampen gjennom.

Viking-sjef Kjell Jonevret fortvilet etter den manglende straffeblåsingen til Brage Sandmoen.

– Det er nesten så jeg synes synd på dommeren. Han får vel ikke dømme på et par runder etter dette, sa Jonevret.

Tre poeng og lokaloppgjør neste

Nå reiser Mjøndalen til storebror Strømsgodset i neste serierunde. Det handler om lokalderby i Buskerud. Mjøndalen har tre poeng. Tre viktige poeng.

— Nå har vi ett poeng mer enn 92-laget hadde etter 13 serierunder. Klart vi er fornøyd med at vi ikke står med null nå. Det er viktig å komme godt i gang, sier Vegard Hansen.