Hvis ikke de kroatiske spillerne allerede har sikret seg solide bonuser for EM-avansementet, kan bidraget fra en rundhåndet russisk klubbeier komme godt med.

Milliardæren Leonid Fedun, som er direktør i Spartak Moskva, premierer kroatiske EM-helter for hjelpen de ga til Russland onsdag kveld. På forhånd hadde han lovet bort fire luksusbiler av merket Mercedes dersom de klarte å stoppe engelskmennene.

Etter å ha tapt borte for Israel og servert England EM-billetten på et sølvfat, var russerne avhengige kroatisk seier på Wembley for å gå videre.

Matchvinner Mladen Petric hadde neppe belønningen fra Fedun i tankene da sendte sjokkbølger gjennom den engelske hovedstaden med sin fulltreffer 13 minutter før slutt. Til stor glede blant russerne.

England var utenfor det gode selskap, og landslagssjef Steve McClaren uten jobb.

— Hva jeg skal gjøre nå? Jeg står fast ved mitt løfte. Bilene er på vei til det kroatiske fotballforbundet, sier Fedun til nyhetsbyrået Reuters. Han håper kroatene donerer luksusbilene til en veldedighetsorganisasjon.

Selv om russerne måtte ha hjelp for å gå videre, holdt de på å snuble mot vesle Andorra, noe som kunne ha veltet EM-håpet.

Laget vant bare 1-0 borte, et resultat ingen var særlig stolt av.

— En skamfull forestilling, tordnet Moskvas ordfører Yuri Luzhkov, etter kampen.

— Vi må takke Kroatia for at vi ikke gikk i glemmeboken. De ga oss denne muligheten.