Møtet mellom Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis er naturligvis kveldens store høydepunkt.

FØLG KAMPEN MELLOM BRÆKHUS OG MATHIS DIREKTE HER

Boksedronningen fra Bergen har drømt om en kamp på norsk jord gjennom hele sin innholdsrike karrière, og går i ringen mot sin franske rival klokken 22 lørdag kveld.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Passende nok var det Destinys Childs Independent Woman som runget over høytalerne da de første tilskuerne fant sin plass.

Thomas Hansvoll er naturligvis på plass, mannen som bokset 32 kamper frem mot sin siste kamp i 2008. Han drømte selv lenge om å få oppleve scener som de i hovedstadens storstue i går. Den gikk imidlertid aldri i oppfyllelse.

Han mener stevnet i Spektrum vil bety mye i årene som kommer.

— Det betyr alt for boksesporten i Norge, det er oppvåkningen for boksesporten igjen i Norge. Det var virkelig på tide. Det var noe jeg drømte om selv, en gang i tiden, sier den tidligere mesteren til Aftenposten.

Drømmen var der, men den ble mindre og mindre etter hvert som tiden gikk.

— Jeg håpet den gangen og, men jeg ga jo opp underveis. Det de har fått til nå er jo helt utrolig.

LES OGSÅ:

Tror på mange stevner

Dagens regjering opphevet forbudet mot proffboksing som ble iverksatt 1. januar 1982. Den forrige profesjonelle boksekampen i Norge gikk i restaurant Regnbuen i Oslo 1. desember 1981, altså en måned før forbudet trådte i kraft. Da møttes John Muwanga og Des Gwilliam. To ganger før hadde det vært en VM-kamp på norsk jord.

LES OGSÅ:

Hansvoll håper lørdagens hendelse ikke blir en engangsforseelse.

— Jeg håper jo det blir mange flere stevner. Så håper jeg at rekrutteringen går opp, og at vi får frem nye, store boksere, men det er ikke mange som går gjennom det nåløyet heller. Jeg tror ikke vi kan forvente stevner her i Spektrum hver gang, men når det er store tittelkamper er dette riktig arena. Ellers blir det kanskje et par tusen tilskuere på stevnene, vil jeg tro.

LES OGSÅ:

— Hva betyr det at statsminister og kulturminister møter opp?

— Det viser at det er en legitim sport, vi må ikke glemme det, selv om noen mener noe annet. Det er det rundt om i hele verden. Nå var det på tide at vi fikk det til i Norge og, sier Hansvoll.

Han føler det har både vært litt trist og komisk å ha et forbud mot det han holder på, mot noe han kunne utøve i nesten alle land i verden.

— Jeg synes alle skal få velge selv hvilken sport de skal drive med. Internasjonalt er det en legitim sport, så hvorfor skal det være særregler i Norge. Det har jeg aldri helt forstått.

Cecilia Brækhus er kveldens hovedperson

Kjente på presset

Bernard Angelo Torres ble av Erik Nilsen, generalsekretær i Norges Bokseforbund i sommer omtalt som det største boksetalentet i Norge på minst 20 år. Han var den første som gikk i ringen i Spektrum foran 10 000 tilskuere.

To av dommerne mente han var den beste i kampen mot Jack Brooker, mens én mente engelskmannen var best. Selv følte Torres at han ikke fikk frem sitt aller beste.

— Det var en veldig herlig følelse, men litt press og. Jeg er ikke vant til å bokse i slike omgivelser, sa han etter kampen.

- Hva var det største du hadde bokset før dette?

— Det var kvalifiseringen til OL i Rio, men det gikk ikke veien. Jeg får ta det neste gang, sier han om de olympiske lekene i Tokyo om fire år.

Målet hans nå er å ta en internasjonal medalje i enten EM eller VM.