— Vi begynte i juli, med styrketrening her i Oslo. Hadde en camp her, så flyttet vi den til Spania. Vi har ligget helt på grensen når det gjelder trening. Man kan ikke tenke skader, man må bare gå all-inn.

Det sa Cecilia Brækhus på dagens pressekonferanse foran møtet med Anne-Sophie Mathis i Oslo spektrum lørdag.

Brækhus fyller 35 år onsdag, men det var ikke bursdagen som sto i fokus. Brækhus fortalte om treningsopplegget før hjemmedebuten.

Hun har ladet opp i Spania under ledelse av sin trener Johnathon Banks. Det har det blitt trent hardt. Hun har, som sin motstander, sparret med mannlige boksere foran kampen:

— Det har vært tøft og brutalt. Det er akkurat det vi trenger, for da får jeg ikke sjokk når jeg møter de kraftige slagene til Mathis, sa Brækhus, som forklarte at hun også har blitt bedre med bena.

Brækhus' motstander var også på plass, og hadde følgende å melde:

— Det å være på Cecilias jord, gir meg inspirasjon til å slåss, sa Anne-Sophie Mathis på onsdagens pressekonferanse.

- Treningene har vært som vanlig, men jeg har gitt dobbel innsats fordi jeg ikke har bokset på halvannet år. Ja, ikke bare har jeg trent så hardt som jeg aldri har gjort før, men jeg har trent som en mann, med tre-minutters økter i stedet for to, forklarte Mathis.

Brækhus fikk spørsmål om hvordan hun tror det vil bli å bokse foran 10.000 på hjemmebane:

— Mathis har sagt at hun tror jeg kan duke under for presset, men det kan jeg avkrefte. Mitt eneste fokus kommer til å være på henne, sa Brækhus.

Brækhus slo Mathis på poeng sist gang de møttes i Frederikshavn i Danmark.