Michael Buffer (72) har en av sportsverdens mest kjente stemmer. Han er mannen bak det legendariske «Let's get ready to rumble»-ropet, som han med kraftfull røst har ropt ut før mang en stor boksekamp de siste tiårene.

Stemmen har bidratt til å gjøre Buffer til en jordomreisende feststarter — og bidratt sterkt til en formue som ifølge therichest.com er på 400 millioner dollar.

Nå er det klart at Michael Buffer reiser til Norge for å gi stemme til det historiske proffboksestevnet i Oslo Spektrum lørdag, der Cecilia Brækhus (34) skal forsvare verdensmesterbeltene sine mot franske Ann-Sophie Mathis (39). Da blir frasen, som Buffer har patent på, levert.

— Jeg kommer! Det vil bli min første gang i Norge. Min kone blir med meg og vi er veldig spente, sier Buffer til Bergens Tidende.

Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis promoterte nylig det kommende boksestevnet i Oslo Spektrum. Foto: NTB Scanpix

Ifølge ABC News tjener Buffer fort 30.000 dollar på et kvarters arbeid som annonsør før boksekamper.Brækhus-rådgiver Morten Andreassen sier følgende om det økonomiske rundt hyringen av Buffer:

— Det er snakk om en betydelig sum, så det har vært en investering i stevnet.

- Historisk

Hjemme med sin kone og fem (!) hunder, lar Buffer seg intervjue på telefon søndag kveld norsk tid. Buffer drar til Oslo flere dager i forkant, for å «oppleve byens severdigheter og restauranter», som han sier.

— Dette er en spesiell anledning på grunn av det historiske aspektet, at stevnet er det første i Norge på mange år, sier Buffer.

Han er godt kjent med Brækhus og hennes meritter.

— Det er en av de beste fighterne i verden, noe som gjør jobben veldig spennende. Det spesielle med Cecilia er at hun er mester i alle forbund, noe som er sjelden. Mike Tyson hadde statusen for noen år siden, du hadde Bernard Hopkins i mellomvekt - men det er sjelden, og i kvinneboksing er det unikt, sier Buffer.

Mannen med stemmen har fått god karrierehjelp av Donald Trump. Buffer var i sin tid flittig brukt på boksestevner Trump arrangerte.

— Jeg sa til folkene mine at «han må vi ha», har presidentkandidaten Trump uttalt om Buffer.

Morten Andreassen i «Team Brækhus» beskriver det som et scoop å få Buffer flydd over.

— Arbeidet med det startet for et års tid siden. Jeg og Cecilia drømte om å få internasjonale profiler hit, og snakket om navn som Mike Tyson. Ganske raskt slo det oss at en del store boksenavn er forbundet med vel så mye negativitet som det motsatte, og utenomsportslige saker. Med Buffer er det ikke slik. Han representerer alt vi så i andre navn også, og er et kjent navn som blir en del av kvelden på en direkte måte, sier Andreassen.

Var stort for Brækhus

Michael Buffer har bakgrunn som modell og lang erfaring fra tv og film. Han har blant annet spilt seg selv i flere Rocky-filmer. Brækhus har også tidligere blitt presentert av Buffer, senest i 2014. Da brukte Bergens boksedronning store ord om at ringannonsøren kom til kampen hennes,

— Det var en overraskelse. Jeg synes det virkelig er kult. Jeg fant ut det akkurat nå. Wow! Det er store nyheter og veldig spesielt, sa Brækhus.

Selv om Michael Buffer er blitt 72 år, er han svært så yrkesaktiv. Han er også en kjær stemme på gigantarrangementer innen amerikansk fotball, basket, ishockey og baseball. Buffer forteller at han bare har hatt tre frihelger i år.

— Det er nesten enda mer jobbing nå enn da jeg var yngre! Jeg har vært syv-åtte ganger i Storbritannia og fire-fem ganger i Russland i år. I desember har jeg en jobb i Kina. Å reise og se forskjellige deler av verden er fantastisk, og nå får vi også oppleve Norge, som vi hører så mye fint om, og som alltid scorer høyt på lykkemålinger, sier Buffer - med dyp og dyrebar stemme.