Statsminister Erna Solberg har fått kritikk av både sine egne og politiske motstandere etter at hun stilte opp på boksestevnet i Oslo Spektrum lørdag kveld. 10 000 tilskuere løftet taket i Spektrum, og Erna Solberg og kulturminister Linda Hofstad Helleland la ikke skjul på sin begeistring for Cecilia Brækhus etter knockouten i ringen.

LES OGSÅ:

På sosiale medier var det mange som reagerte, blant annet Solbergs egen partifelle og tidligere ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen.

— Pinlig, tragisk og flaut at Norges regjering er stolt over å slippe dette til! Og når statsministeren står i ringen etterpå og hyller tre minutter som ender med at motstanderen slås til blods, er det bare pinlig, skrev han på Facebook.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland var en ivrig supporter under kampen. Her med ektemannen Trond, Sol Elden, John Christian Elden og Sindre Finne. Foto: Junge, Heiko

Les Bernhus-kommentaren om stevnet:

Kritikk får hun også av Krf-leder Knut-Aril Hareide. Solberg ville ikke svare på kritikken søndag kveld, men svarer NRK mandag.

– Jeg forstår at man kan ha ulike syn på proffboksing, og boksing som sport. Men jeg mener Cecilia Brækhus, som er kåret til årets idrettsstjerne, har vært hyllet som en av våre fremste boksere, og nå skal bokse på hjemmebane – at det er helt legitimt å hylle henne, sier Solberg til NRK.

Hun mener at det hadde vært rart dersom hun ikke hadde stilt opp i en sak som Høyre hadde jobbet for i 25 år.

Flere har også reagert kraftig på ølserveringen under Brækhus-stevnet.Over en million nordmenn så stevnet på tv.