Alex Valencia startet fotballkarrieren i Bergen på slutten av 90-tallet. Lørdag slo han kraftig tilbake da han fant lagkamerat Khalifa Jabbie på bakerste stolpe. Han sendte ballen ut til Celso Borges som scoret kampens eneste mål.

— Vi visste at vi ville få rom på den kanten, dette var planlagt på forhånd, sier Alex Valencia til bt.no.

Statistikksenter Eliteserien:

Drømmer om retur

Helgen skal han tilbringe i hjembyen. Selv om Fredrikstad tok sin første seier i Bergen siden 1972, har ikke Valencia så mange dårlig minner fra Stadion-besøk som Odd Grenland og Start-spiller.

- Jeg tror jeg tapte 1-0 med Start her i 2005, ellers har jeg bare spilt uavgjort eller vunnet, minnes han.

31-åringen håper ikke han har spilt sin siste kamp for Brann og drømmer om en retur til Bergens fotballstolthet.

— Det er alltid gøy for meg å komme tilbake hit. Jeg er stolt av å være bergenser og kunne gjerne tenkt meg å spille for Brann igjen. Når jeg er ferdig å spille fotball ser jeg for meg at jeg nok flytter tilbake, melder Valencia.

FFK hjem i buss

Mens Valencia flyr hjem i morgen, sto spillerbussen til Fredrikstad klar for å kjøre seiersherrene hjem igjen til Østfold. Eliteserieklubben, som har vært gjennom en økonomisk hestekur etter nedrykket, sparer fremdeles penger.

- Vi tar buss nå i kveld for å spare penger, slik er fotball-Norge blitt, sier FFK-trener Tom Freddy Aune.

Han gledet seg over tre nye poeng. Nyopprykkede Fredrikstad står nå med seks poeng på de tre første kampene – like mange som Brann.

— Utrolig morsomt å vinne her i Bergen. Vi viste en utrolig laginnsats og løp voldsomt mye, avslutter Aune.