— Fredrikstad vant ufortjent, sier Erik Mjelde til bt.no.

Bergenserne var klare for fest. Hordaland fotballkrets fylte 100 år, Stadion var nesten utsolgt (15 501) og regnet holdt seg unna. Men de som hadde håpet på den tredje strake seieren til rødtrøyene, måtte dra skuffet hjem.

For Celso Borges’ scoring etter fem minutter klarte aldri Rune Skarsfjords menn å gjøre noe med. Dermed endte det med 0-1 i Bergen.

Mjelde brente kjempesjanse

Kaptein Erik Mjelde hadde muligheten til å gi Brann en drømmestart på kampen etter tre minutter. En stuss fra Kim Ojo sendte Brann-spilleren alene med FFK-keeper Lasse Staw, men målvakten reddet skuddet med beina.

- Keeperen deres kom fort ut, det ble litt sånn 50/50. Han hadde flaks, mener Mjelde.

Så var det Fredrikstads tur. En gammel kjenning, Alex Valencia slo et innlegg fra venstre, på bakerste stolpe dukket ensomme Khalifa Jabbie opp, han sendte ballen inn igjen til Borges som headet ballen upresset i nettet.

— Hadde vi scoret på vår sjanse, ville vi løpt i nedoverbakke resten av kampen. Nå ble vi løpende litt i oppoverbakke, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Hjemmelaget var best i den første omgangene, de hadde ballen mye og ville mest. Fredrikstad sto lavt og var en trussel på de få kontringene de hadde. Forsvaret ga Branns angripere svært lite plass å boltre seg på.

Nærmest utligning kom Carl-Erik Torp da han sendte av gårde et forsøk etter 39 minutter. Ballen gikk rett på Staw.

Austin brente av

I andre omgang var kampbildet ganske likt, FFK sto riktignok litt høyere i banen.

49 minutter var spilt da Kim Ojo ble taklet rett utenfor 16-meteren. Frisparket la Rodolph Austin like over tverrliggeren.

Bentley erstattet Holmvik i pausen. Etter åtte minutter på sin nye hjemmebane fikk han vist seg frem da han parkerte Christian Gamboa på venstresiden. Ballen slo han til Diego Guastavino som sendte ballen til side for mål.

MÅTTE UT I PAUSEN: Ingen stor dag for Bjørnar Holmvik. (Foto: Rune Nielsen)

Austin viste nok en gang frem skuddfoten etter 57 minutter, forsøket hadde retning mot krysset, men gikk også utenfor.

Opdal reddet Brann

Og da Brann ikke fikk mål i det første kvarteret av andre omgang, kom gjestene mer med i kampen.

Klabb og babb i feltet etter en Tarik Elyounoussi-avslutning, gjorde at Raio Piroja avsluttet fra kloss hold, men Håkon Opdal var kjapt nede og holdt forsøket.

Så skulle målscorer Borges og Elyounoussi vise at linken mellom dem fungerer, veggspill inne i boksen og avslutningen fra målscoreren – Opdal stoppet ballen nok en gang mesterlig!

Selv om Rune Skarsfjord sendte innpå Fredrik Haugen og Lars Grorud ble lørdagen en nedtur for Brann som skapte lite i forhold til det vi har sett i sesonginnledningen.

— Selv om vi er jævlig skuffet akkurat nå, har vi fått en kjempestart på sesongen med seks poeng på tre kamper, sier Rune Skarsfjord.

Sjansestatistikken viste til slutt 4-3 til hjemmelaget, alle poengene gikk til Østfold for første gang siden 1972. - En utrolig laginnsats, vi løp utrolig mye og scoret et fint mål, sier FFK-trener Tom Freddy Aune.