– Jeg har stor erfaring fra Mesterligaen, og jeg kan hjelpe mitt lag til å bli enda bedre i den turneringen, sier Jose Mourinho til Aftonbladet.

Det er mindre enn en uke igjen til åpningen at Serie A, men som svært godt betalt manager for en klubb med tre "scudettoer" (seriemesterskap) på rad, er det mer enn bare seriefotball som lokker for portugiseren.

– Vi kommer ikke til å spille på samme måte i Europa som i serien. Dette fordi vi hele tiden kommer til å møte lag fra ulike fotballkulturer, som spiller vidt forskjellig. Samtidig er det aller viktigste at laget har en identitet og filosofi. Vi skal ikke være redde for noen, og heller ikke ha overdreven respekt for noen , fortsetter Mourinho til den svenske avisen.

Begredelig statistikk

Samtidig er det liten tvil om at Inters begredelige innsats nettopp i Mesterligaen de siste sesongene, nærmest har framtvunget en slik offensiv uttalelse.For i et årtusen, hvor Inter har overtatt hegemoniet i italiensk seriefotball, er statistikken ute i Europa heller skral:

2000/01: Røk ut i kvalifiseringen

2001/02: Ikke med i noe som helst som har med mesterliga å gjøre

2002/03: Ut i semifinalen mot Milan

2003/04: Ut i gruppespillet

2004/05: Ut i kvartfinalen – mot Milan igjen.

2005/06: Ut i kvartfinalen mot det spanske overraskelseslaget Villareal.

2006/07: Ut i kvartfinalen igjen.

I fjor: Ut i åttedelsfinalen, mot Liverpool.

Sist på 60-tallet

To ganger har Inter vunnet den gjeveste europacupen. Men det var i 1964 og 1965. Og da var det god, gammeldags serievinnercup, og ikke snakk om noe mesterliga. Det er derfor noe smått historisk Mourinho ønsker å utføre i sin første sesong som manager for Milano-klubben.

– Jeg har alltid ønsket å lede en stor klubb i Italia. Dette er en kjempeutfordring, sa Mourinho da han ble presentert som manager for en stund tilbake.

Til nå har han rukket å si at han skal gjøre Zlatan til verdens beste spiller, han har rukket å legge om fra Roberto Mancinis 4-4-2 til 4-3-3, og han har snakket om Europa.

16. september begynner jakten på det siste. Da starter gruppespillet i årets mesterliga.