BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEAC Milan's coach Carlo Ancelotti reacts at the end of the second leg soccer match of the Champions League semifinal against Manchester United at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, May 2, 2007. Milan won 3-0 and will play the final against Liverpool. (AP Photo/Luca Bruno) Foto: LUCA BRUNO

– Det var rett tid for meg å komme hit. Jeg har tatt mål av meg om å vinne, og jeg håper vi kan ta titler, sa Ronaldinho da han ble presentert som AC Milan-spiller. Og utløste det som ble kalt "Dinho mania":

40 000 supportere tok imot brassen på San Siro tidligere i sommer, salget av sesongbilletter skjøt i været, og optimismen var tilbake etter den skuffende femteplassen i fjor.

Søndag åpner serie A, etter at Inter og Roma tjuvstartet sesongen med supercup-finale forrige helg (Inter vant på straffer). Og i en sesong som virker å bli mer interessant for nordmenn enn på lenge – både med tanke på bredden av lag som kan prege tabelltoppen og John Arne Riises overgang til Roma – tror vi at Inters tre mesterskap på rad blir med tre mesterskap på rad, og at erkerivalen tar tilbake hegemoniet.

Tre grunner:

– Vi har hentet spillere av topp kvalitet. En fantastisk forsvarer, en utrolig midtbanespiller og en fenomenal angriper, sa manager Carlo Ancelotti i sommer.

Og peker på en av de tre grunnene til at vi mener at Milan seiler opp som favoritt i år:

* Tre klassekjøp, en joker:

Med nettopp Ronaldinho på plass, samt den gode offensive backen Gianluca Zambrotta (Barcelona) og Mathieu Flamini fra Arsenal – som skal være med å balansere midtbanen, framstår Milan som den klare overgangsvinneren denne sommeren. I bakhånd har Ancelotti også hjemvendte Andrej Sjevtsjenko, som herjet sist han var i klubben, men som kommer fra noen tunge år i Chelsea.

Ronaldinho virket fortsatt noe stillestående i OL, men samtidig å ha noe strammere mage enn da han fylte opp Barca-trøya i fjor. Og sammen med landsmennene Kaka (som mister starten på grunn av skade) og stortalentet Pato på topp, kan han nok fortsatt skremme vannet av de fleste Serie A-forsvarere. Bak vil Gennaro Gattuso og Flamini rydde opp, samtidig som en av EMs største profiler, Andrea Pirlo, på vanlig vis skal strø de riktige pasningene.

* Kravet fra omgivelsene:

Etter en sesong hvor Milan ble nummer fem – og misset mesterligabilletten – stilles det nå enorme krav til Carlo Ancelotti i den hjemlige serien i år. Nå skal laget "bare" ut i UEFA-cup, som klinger dårlig både blant fansen og i klubbkassa, og også øker fokuset for en god serieplassering. Ancelotti har vært ute i hardt vær før, og kommet tilbake med serietittel og to mesterligatrofeer. Han kan gjøre det igjen.

Uten europa-suksess på 2000-tallet, og med – i hvert fall i følge seg selv – Europa-erobreren Jose Mourinho på plass, snakkes det nå høylydt om at Inter skal gjøre det godt i årets mesterliga. Etter tre strake "scudettoer", og ingen soleklare forsterkninger, tror vi det kan bli vanskelig for laget både å forsvare et seriegull og vinne Mesterligaen.

Inter, Juve, Roma og Fiorentina

I dag kan du også lese hvordan vi tror det går bak AC Milan i årets serie A . Inter, blir nummer to, mens John Arne Riises Roma, Juventus og Fiorentina vil kjempe om de siste mesterligaplassene.

– Roma er et lag som vinner noe, mente John Arne Riise til TV2 da han var klar for klubben.

Søndag får han første sjanse til å vise at klubbene bak Milan og Inter er verdig en slik uttalelse...