STAVANGER (Aftenbladet): I fjor var det 1000 tilskuere færre i DNB Arena under sluttspillets første kamp, enn gjennomsnittet var i serien. Bare 2304 tilskuere så Oilers sikre en plass i semifinalen hjemme mot Frisk Asker. Den avgjørende kampen var den dårligst besøkte av lagets tre hjemmekamper i kvartfinaleserien.

Håper på 3000-4000

Men i år ser det mye bedre ut ifølge markedssjef i Oilers, Børge Moi Nilsen. Han har troen på mye folk allerede fredag kveld, mot Rosenborg.

— Vi vet ikke de nøyaktige tallene før kampstart, men jeg er sikker på at det blir mellom 3000 og 4000 tilskuere. Det er nå det er sluttspill, det er nå det er fest, sier Moi Nilsen.

At gjennomsnittet per kamp er økt til 4119 tilskuere denne sesongen hjelper også på.

I serien var 3000 plasser til hver kamp forbeholdt sesongkortholdere. Da disse ikke møtte opp, sto flere stoler ledige til tross for at arenaen var utsolgt. Sesongkort gjelder ikke i sluttspillet. Dermed er det både lettere å skaffe seg billetter, og stor sannsynlighet for at alle stolene faktisk er opptatt om arenaen blir utsolgt.

Tror ikke VIF-tapet betyr noe

Interessen for kvartfinalebilletter er større enn i fjor, men at arenaen blir utsolgt mot Rosenborg i kveld er lite sannsynlig. Det har vært noen kjedelige dager i Oilers-leiren etter ydmykelsen på Jordal på tirsdag.

— Men jeg tror ikke det har noe å si. Vi har vunnet Continental Cup som første norske lag, og vi ble nummer to i serien. Vi har hatt en god sesong så langt. Det er selvsagt kjekt å vinne serien, men nå er den glemt. Nå starter sluttspillet, og da er det «byttå» som gjelder. Vi starter alle med blanke ark, avslutter Moi Nilsen.