STAVANGER (Aftenbladet): Seriefinalen ble sportslig sett en gedigen nedtur for Stavanger Oilers. Men tirsdagens oppgjør på Jordal Amfi ble show. Det ble fullsatte tribuner. Det lokket Oslo-folket til Jordal. Det ble stor oppmerksomhet fra de største mediene.

Alle snakket om at det var som en sluttspillkamp. Det er nettopp det, som en sluttspillkamp. For det er det som gjelder. Sluttspillet.

Grunnserien legger bare grunnlaget for det som skal skje senere. I sluttspillet er det tette oppgjør, høy temperatur, elleville helter og utrøstelige syndebukker. Lag mot lag. Kamp annenhver dag. Første lag til fire seiere. Vinn eller forsvinn. Det er hockeyens store begivenhet. Og fredag starter det. Sluttspillet.

Viktig å nullstille seg

— Det er en krig mot samme lag i fire til sju kamper. Det blir en mental greie mellom spillere. Man husker ofte hvem som tok deg litt hardt forrige kamp. Det gjelder å ha disiplin og ikke ta igjen. Vi møtes annenhver dag, og må nullstille oss med en eneste gang. Uansett om man vinner eller taper, så må man nullstille seg til neste kamp. Det er alltid en ny sjanse for et annet utfallet frem til sluttspillserien er avgjort, sier Petter Thoresen.

Nullstille seg er det Oilers har måttet gjort de siste dagene. Seriefinalen på Jordal ble en enorm skuffelse. Petter Thoresen prøvde i forkant å snakke opp seriemesterskapet før seriefinalen i Jordal Amfi på tirsdag. Han begrunnet det med at det er en større sportslig prestasjon å vinne serien med tanke på dens 45 kamper. Men det er altså sluttspillet som gjelder i hockey. Det er NM-gullet som gjelder. På samme måte som det er Stanley Cup-trofeet som henger høyest i Nord-Amerika og NHL. Slik er det også for Thoresen. Oilers-treneren har vunnet sluttspillet 13 ganger, og er blant de mest meritterte i norsk ishockey.

— Sluttspillet er noe ekstra. Det blir kult å sette i gang, sier Thoresen.

Ber spillerne respektere Rosenborg

Nå har Thoresen lagt alt fokus mot kvartfinaleserien mot Rosenborg. Annenhver dag møtes lagene frem til et av lagene har fire seiere. Oilers har vunnet alle fem seriekampene mot Rosenborg denne sesongen, med 25-2 i målforskjell.

— Vi har vel omtrent vunnet de 20 siste kampene mot Rosenborg, men vi bør respektere dem. Vi må stikke fingeren i jorda og se at de kan skape trøbbel for oss. De har vært gode mot oss i de to siste kampene. Vi kan ikke gå utpå der og tro at vi allerede er i semifinalen, sier Thoresen.

Disiplinærutvalgets behandling av saken vedrørende Lars-Peder Nagels matchstraff mot Vålerenga blir ikke klart før fredag. Først ble det meldt at svaret skulle komme i løpet av torsdag.

Nagel er uansett utilgjengelig i kampen mot Rosenborg, ettersom matchstraff automatisk gir én kamps karantene. Disiplinærutvalget vurderer nå om de skal gi Nagel en lenger straff.