FØLG DIREKTE LØRDAG 8.00: Birkebeinerrennet

Therese Johaug er blant de største stjernene i verdenscupsirkuset, men hun har ikke like bred erfaring fra langløp.

Dermed er det nok en litt usikker Johaug som lørdag stiller til start i Birkebeinerrennet.

fredagens pressekonferanse før rennet fikk Øystein «Pølsa» Pettersen spørsmål om han har gitt noen råd til Johaug, hans lagvenninnene i Team United Bakeries.

— Therese er en veldig suksessrik løper, det er ikke jeg. Så jeg har holdt kjeft, svarte «Pølsa».

Johaug: — En drøm

Therese Johaug stiller til start i Birkebeinerrennet for første gang lørdag. På en pressekonferanse fredag snakket Johaug varmt om konkurransen.

— Først og fremst ser jeg veldig frem til rennet. Jeg har drømt om å gå dette rennet siden jeg var en liten jente, sier Johaug i en video på Ski Classics' offisielle Youtube-kanal.

Flere av Johaugs største triumfer har kommet på tremiler, sist i Falun-VM, der hun utklasset Marit Bjørgen og resten av verdenseliten. 26-åringen fra Dalsbygda lar seg heller ikke skremme av de 54 kilometerne mellom Rena og Lillehammer.

— For meg er jo lengre, jo bedre, sier Johaug med et smil.

— Hun blir sterk

Lagkamerat Øystein Pettersen har også troen på at Johaug vil gjennomføre distansen med stil.

— Jeg er ganske sikker på at hun vil bli sterk, og jeg tror hun, som alltid, vil sette høy fart i starten. Jeg ser heller ikke hvorfor hun ikke skulle kunne holde den farten til hun krysser målstreken, sier Pettersen.

Johaug og de andre kvinneløperne starter et kvarter før herrene. Johaug må nok tåle favorittstempelet, spesielt siden Vasalopp-vinneren Justyna Kowalczyk ikke stiller til start likevel.