Johaug: - Jeg hadde bare lyst til å stenge meg inne på et rom

På kveldens Skavlan innrømmer skistjernen at hun har slitt med motivasjonen etter VM-suksessen.

svp://86530?view=bt
Publisert:

Therese Johaug (26) reiste hjem fra Falun som VM-dronning, med tre gull i bagasjen. Skistjernen fra Dalsbygda skrek av glede da hun hadde utklasset resten av verdenseliten på den avsluttende tremila.

Tiden etter VM-suksessen har imidlertid ikke vært bare enkel for Johaug. Det forteller hun om i et åpenhjertig intervju på talkshowprogrammet Skavlan, som sendes fredag kveld på NRK.

Therese Johaug snakket om dagene etter ski-VM på Skavlan. Foto: Skjermdump, NRK

— Da jeg hadde kommet meg hjem, var jeg veldig lettet og veldig glad, men så kommer man inn i en periode der luften går litt ut av ballongen, der du føler at du ikke har noe energi. Jeg har spesielt kjent på det denne uken, etter Kollen. Man har bare lyst til å ligge på sofaen eller stenge seg inn på et rom, sier Johaug. Se intervjuet i videovinduet over.

«Ah, da var det over»

Johaug gjorde et godt renn på Holmenkollen-tremila, men Marit Bjørgen ble for sterk mot slutten. Det er også Bjørgen som har vært verdens beste løper etter VM. 34-åringen vant de fire siste verdenscuprennene i Finland og Norge.

Samtidig har Therese Johaug slitt med motivasjonen.

Therese Johaug innrømmer at det er en utfordring å motivere seg etter tre gull i Falun. Her poserer Johaug med medaljene på medaljeseremonien etter tremila. Foto: REUTERS

— Man skjønner ikke hvordan man skal klare å komme seg ut på en treningsøkt og motivere seg for en ny sesong. Det er veldig rart egentlig, for du bør være glad for at du klarte målet ditt, og være en «happy girl», men samtidig tenker du: «Ah, da var det over». Det blir en tomhetsfølelse når det er et halvt år med trening til man skal gå igjen.Johaug stiller til start i Birkebeinerrennet lørdag. Der er hun en av de store favorittene.

Det har vært spekulasjoner rundt hvorvidt Marit Bjørgen vil fortsette skikarriéren. Gir Bjørgen seg, vil lagvenninne Therese Johaug vært blant de sterkeste kandidatene til å dominere langrennssporten i årene fremover.

Neste sesong arrangeres det ikke verdensmesterskap. Dermed er det Tour de Ski og en ny tour i Canada som trolig blir viktigst for Johaug og konkurrentene.

Skavlan sendes på NRK1 fredag klokken 21.25.

Publisert:
svp://86530?view=bt