Uefas generalsekretær Theodore Theodoridis er i København for å delta i avsløringen av logoen som skal representere Danmark når fire EM-kamper skal spilles i landet i 2020. Berlingske Tidende har snakket med han om den såkalte Atlant-ligaen, en internasjonal liga som diskuteres mellom en rekke av Europas mellomstore klubber.

LES OGSÅ:

Nyheten om diskusjonene ble kjent i midten av oktober, da FCK-direktør Anders Hørsholt bekreftet opplysningene til den danske avisen. FC København, Malmö og Rosenborg er blant klubbene som kan forlate sine nasjonale ligaer til fordel for den nye ligaen. I tillegg vil ligaen bestå av klubber fra land som Nederland, Belgia og Skottland.

— Holder døra åpen

Og generalsekretæren i UEFA holder døren åpen for forslaget.

— Vi har ansatte i UEFA som har tenkt på denne muligheten, og sett potensial i den. Vi følger utviklingen tett, så må vi se hva som skjer, sier han til BT.

LES OGSÅ:

Han sier at organisasjonen er klar og åpen for å diskutere ligaen.

— Vi er åpne for diskusjoner med alle. Med nasjonale forbund og med klubber for å finne de beste løsningene for europeisk fotball. Vi lukker ikke døren for noen, sier generalsekretæren.

Ifølge BT sine opplysninger er tanken at ligaen skal ligge utenfor Uefa-regi, men delta på lik linje med nasjonale ligaer om plasser i Champions League.

LES OGSÅ:

— Vi er lydhøre

I oktober ønsket ikke sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye å kommentere nyheten. Fortsatt vil han ikke si noe om Rosenborg er involvert i forhandlingene eller ikke.

— Vi er ikke annet enn lydhøre for hva som eventuelt rører seg i UEFA og ECA, men vi har ingen spesielle oppdateringer nå, sier Bjørnebye til Adresseavisen.

Den eventuelle nye ligaen vil trolig ikke bli en realitetet før tidligst i 2021, da dagens Champions League-avtale utløper.