FC København, Rosenborg og Malmö er blant klubbene som kan være på vei bort fra sine nasjonale ligaer. FCK er i gang med planleggingen, skriver danske BT.

Avisen skriver at en ny internasjonal liga vil bestå av klubber fra land som Nederland, Belgia og Skottland, samt Skandinavia.

FCK-direktør Anders Hørsholt bekrefter BTs opplysninger.

— Ja, det er riktig. Hvis vi ikke gjør noe nå vil de største klubbene vokse seg større og sterkere, mens det blir stadig vanskeligere for klubber som oss. Vi må derfor se på hvilke internasjonale alternativer som fines for FCK i framtiden. Det er fremdeles tidlig å prate om konkrete modeller, men diskusjonene om en liga på tvers av landegrensene er et tema vi ser på og deltar aktivt i, sier Hørsholt til avisen.

Ståle Solbakken og FC København markerer seg i Champions League. Foto: NTB Scanpix

Avisen skriver at Rosenborg og Malmö er de to øvrige skandinaviske klubbene som skal være aktuelle for en internasjonal liga. Turneringen blir imidlertid neppe en realitet før 2021, ifølge BT.

Ryktene om en internasjonal liga har tatt seg opp i styrke etter sommeren, men fram til nå har ingen i klubbene kommentert saken.

I ytterste konsekvens kan endringen bety en Superliga uten FCK, Allsvenskan uten Malmö og den norske eliteserien uten Rosenborg.

— Det kan ende med at FCK og øvrige europeiske klubber blir en del av en ny europeisk liga og forlater sine nasjonale ligaer. Det er fremdeles langt inn i framtiden, men kan fort ende opp med å bli resultatet, sier Hørsholt.

Vil ikke kommentere

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, har følgende å si om saken:

— Dette er ikke noe vi kan kommentere. Det er spekulasjoner. Rosenborg deltar i internasjonale fora, og det er ingen tvil om hvilken retning de fire største ligaene ønsker å gå – de vil bli sterkere sammen. Så må mediene også vurdere hvor utviklingen til fotballen går, sier Bjørnebye.

(Adressa.no / ©NTB)