TRONDHEIM: Søndag ble Mattias Vilhjalmsson formelt RBK-spiller, og har skrevet under på en kontrakt som binder ham til Rosenborg ut 2017. Etter en treningsøkt på treningsbanen «Skoglunden» sammen med Trond Henriksen, gledet spissen seg til å se Sandefjord— RBK på TV senere i kveld.

Og til for alvor å slutte seg til troppen mandag.

Matthias Vilhjalmsson var en stor hit i Start. Foto: NTB Scanpix

— Jeg ser dette som en stor mulighet. Det er en stor klubb, stor konkurranse om plassene og jeg liker den utfordringen. Jeg var i Start i 3, 5 år og følte det var på tide og prøve noe nytt. Da RBK kom på banen var jeg aldri i tvil. Dette er et steg opp, sier 28-åringen til adressa.no.

Familien veier tungt

Tidligere har Vilhjalmsson også skrytt av RBKs europabravader, som gjorde inntrykk på han da han var ung fotballspiller på Island. Det var også andre klubber som var interesserte i islendingen denne sommeren — også skandinaviske - og han kunne selv ha gått til russiske Ufa for noen uker siden.

Men føler han gjorde helt rett i å ha is i magen med tanke på russerne.

— Jeg kunne tjent det firedobbelte i Russland. Men jeg er familiemann, og måtte ha reist dit uten kona og de to barna våre. Jeg er utrolig glad for at hele familien er på plass i Trondheim nå, smiler han.

— Norges beste spiss

Mandag starter jobben med å utfordre Alexander Søderlund i RBK-angrepet. Torsdag håper han å være med mot ungarske Debrecen, dersom papirene har gått i orden. RBK kan etteranmelde én spiller før hver kvalikrunde i Europaligaen, så det skal etter alt å dømme ordne seg.

— Søderlund er Norges beste spiss. Men RBK spiller veldig mange kamper, og tenger en stor tropp. Målet er jo å få spilletid, og også å være et førstevalg etter hvert. Men først og fremst gjelder det nå å komme i gang og bidra for klubben, sier Vilhjalmsson.