Rosenborg har forsterket stallen kraftig foran høstens travle program i Tippeliga, cup og europaliga. Etter Johan Lædre Bjørdal, Magnus Stamnestrø og Yann-Erik de Lanlay ble siste tilskudd til RBK-stallen Matthías Vilhjálmsson.

Overgangen ble omtalt av klubbene sent fredag kveld, og den islandske spissen kom lørdag til Trondheim for å skrive under sin personlige kontrakt og ta den medisinske sjekken.

Søndag formiddag bekreftet rbk.no at alt det formelle rundt overgangen er i orden, og 28-åringen er dermed klar for spill for serielederen. Kontrakten varer ut 2017-sesongen.

— Jeg er utrolig stolt over å få muligheten til å spille for det jeg mener er Nordens største klubb, sier Vilhjalmsson til RBK.no.

— Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Rosenborg er en klubb hvor jeg kan utvikle meg videre som spiller. Alt er tilrettelagt for at spillerne skal prestere godt her, fortsetter han.

Sa nei til Russland

Vilhjálmsson, som spilte kamp for Start fredag kveld, reiser imidlertid ikke med RBK-laget til kampen mot Sandefjord søndag Han blir i stedet igjen i Trondheim for å trene.

Spissen var tidligere i sommer koblet til russiske Ufa, men han valgte å takke nei til milliontilbudet.

— Jeg må være ærlig å si at jeg har vært preget. Når tilbudet fra Russland kom så jeg på familien, men det ble altfor vanskelig. Jeg kunne ikke dra dem med dit, sa Vilhjálmsson til fvn.no lørdag morgen.

Da Rosenborg kom på banen ble vurderingene enklere.

— Det er en fantastisk mulighet for meg. Det er Norges største klubb med en stor historie. Med en gang jeg hørte om interessen, var jeg ikke i tvil om hva jeg ville.

Det store målet er EM-sluttspill med fedrelandet sommeren 2016. — Det handler ikke om penger. Da jeg pratet med Rosenborg tok det under ett minutt å forhandle om lønnen min. Jeg ønsker å spille EM for Island, som har veldig gode spisser. Skal jeg konkurrere med dem, må jeg spille i en storklubb.