— Det er tåke, ja, slo kvinnetrener Stian Eckhoff tørt fast på standplass ved 12-tiden torsdag.

— Men, skyndte han seg å legge til: - Akkurat nå er ikke det noe stort problem. Fanny (Horn Birkeland) var nettopp inne og skjøt 19 treff av 20 mulige.

De første publikummerne var også tidlig på plass i tåkeheimen. Stine Behn og Rune Haugen hadde funnet sin plass på hovedtribunen midt mellom standplass og mål.

— Vi ser at det er noen blinker der borte, sa Haugen.

- Frykter dere at tåken skal ødelegge ?

— Nei, dette går bra. Det blir Kollen-stemning uansett, sa en svært optimistisk Stine Behn.

Slik så det ut for løperne på standplass tre timer før torsdagens renn skulle starte. Her er trener Stian Eckhoff. Foto: Olav Olsen

Optimist var også Stian Eckhoff etter bl.a. å ha sett Fanny Horn Birkeland skyte. Hun skal ikke gå torsdagens mixed stafett, men var ute på en ordinær treningsrunde før hun skal i ilden til helgen.

— Ja, det er absolutt mulig å skyte godt. Akkurat nå er det på det verste, men det var helt greit tidligere på økten.

- Hva sier meteorologene dere har kontakt med?

— De sier at nedbøren gir seg ved 13-tiden. Så spør det med skylaget, men det har jeg ikke noe kontroll over.

Fra pressens plass like bak standplass var blinkene greie å se da vi snakket med Eckhoff, men det skal ikke så veldig mye til før det blir problemer. Det gjelder uansett å ha et meget godt syn om man skal treffe de svarte skivene.

— Det finnes ingen teknisk lur løsning som man kan ty til for at løperne skal se blinkene bedre? Lyssetting eller noe lignende?

— Jeg tror det meste har vært forsket på, uten hell. Så det har jeg ikke noe tro på. Det var vel et prosjekt sist det var VM her (2000), sier Eckhoff.

NRK-sportens skyteekspert Ola Lunde sa til Aftenposten klokken 13 at det foreløpig ikke er noen krise.

— Slik det er nå er det ikke noe problem, sa han.

Og da klokken var 1315 tittet solen frem på VM-arenaen. Dermed var det i hvert fall ikke noe problem å se blinkene på standplass.

BLÅ HIMMEL: Knappe to timer før VM-starten forsvant tåka i Holmenkollen. Foto: Espen Hansen