Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter. Foto: Aleksander Andersen

Det absolutt beste laget i eliteserien står for tur. Vi dekker på med det fineste serviset når trønderne kommer på besøk. For de beste fortjener det beste. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Rosenborg har vært suverene. "Ingen banker RBK" har igjen funnet sin mening etter noen år i skyggen av Molde. Men hvorfor velger en Glimt-supporter å skrive så fint om Rosenborg?

RBK spiller som Glimt

Først og fremst fordi de spiller nydelig fotball. Jeg er en fotballmann som vet å sette pris på det jeg får servert. Raske, kreative vinger, backer som kommer stormende opp langs linja og en spiss som putter på bestilling. 4-3-3-systemet til Rosenborg er på mange måte det samme som Glimt gjør, bare noen hakk bedre. Såpass ærlig skal jeg være.

For det finnes også et slags kjærlighetsbånd mellom oss. Glimt har alltid pumpet inn spillere i RBK, og vi har fått tilbake. Harald Martin Brattbakk, Erik Hoftun, Ørjan Berg, Runar Berg, Mini, Trond Olsen, Jan Derek Sørensen, Daniel Berntsen og Alexander Sørloth. Det er bare noen av de totalt 27 spillerne som har vært innom både Glimt og Rosenborg. Litt av en historie spør du meg.

Nord-Norge mot Trøndelag

Men vi skal aldri glemme at gutta i de hvite trøyene også er noen av våre største rivaler. Nord-Norge mot Trøndelag er ingenting å spøke med. På tross av at det til stadighet er stort sprik mellom oss på tabellen, så vil kampene alltid være noe spesielt. Vi elsker å slå RBK, det er noe med det beste som finnes. Og vi hater å tape.

Hva skjer i helgen? Jeg frykter det verste.

Rosenborg virker nesten uslåelige for øyeblikket. De har kun tapt én kamp så langt i år. De har scoret 40 mål! Det er ingen som er i nærheten av det RBK presterer for øyeblikket. Og et så godt lag på Aspmyra betyr fest. Vi dekker bordet og tar på oss de fineste klær.

Bodø skal stå på hodet

Jeg hyller rivalene våre nå, for det fortjener de. Det er det eneste laget som klarer å fylle opp hver eneste stadion i hele Norge, inkludert sin egen. Utsolgt er blitt et vanlig ord å lese hvor enn trollongan reiser. Og nå kommer de til Bodø. Jeg forventer et stappfullt Aspmyra. Jeg forventer masse folk fra Kjernen.

Jeg forventer et Bodø som står på hodet for at dette skal bli en dag som ingen glemmer. Dette er en sjanse til å vise oss frem.

Men jeg er redd dette ikke kommer til å bli en jubelens dag hvis jeg fokuserer på resultat. Et Rosenborg som kjører over alt og alle i Tippeligaen skal nå møte det laget som knapt har hjul. Det hele virker skremmende.

Vålerenga trodde det var jul

Vi slo riktig nok Vålerenga i forrige kamp, men det var et Vålerenga som trodde det var julaften. Noe forteller meg at det ikke blir like lett i helga. Det var viktig med en god opplevelse i hovedstaden, men nå kommer det absolutt beste laget i eliteserien på besøk. Hold dere fast, dette kan bli en helvetes tur!

Men jeg skal ikke forvente det beste resultatet i forkant av kampen. Selvfølgelig har jeg et håp, men jeg prøver å fokusere på litt andre ting også. Det blir uansett gøy å gå på Aspmyra, det skal ingen ta fra meg.

Smilet mitt kommer til å møte opp på den gamle rønna i Bodø. Jeg håper det blir en dag jeg aldri glemmer!