TRONDHEIM (adressa.no): Fem dager før seriestart, etter en vinter hvor han hadde vært fast på laget, forsto Tobias Mikkelsen at han ville bli vraket til kampen mot AaFK.

Et nytt slag i trynet for dansken, som har hatt sine opp— og nedturer i RBK-karrieren så langt.

— Det var svært frustrerende og skuffende, sier han til adressa.no om dagene før serieåpningen.

Scoring og assist

Men det snur fort i fotball. En Pål Helland-skade og en Haugesund-kamp senere er smilet tilbake.

I 6-0-seieren sist leverte Mikkelsen både mål og målgivende, og dermed er vingen bankers mot Godset lørdag – spesielt fordi Helland igjen må stå over på grunn av en lårstrekk.

— Jeg synes jeg har vært god på trening i hele vinter, og har følt at jeg har fortjent en startplass. Derfor var det mye frustrasjon som skulle ut mot Haugesund, og jeg føler jeg fikk vist at jeg duger, sier han.

Og fortsetter, på direkte spørsmål fra adressa.no:

— Det var viktigst å vise at jeg duger overfor meg selv. Men ja, det var godt å vise det også overfor laget og verden rundt. En spiller i min rolle skal levere mål og målgivende. Nå fikk jeg gjort begge deler.

Slår dødballer

Etter fredagens økt sto Mikkelsen også igjen og slo dødballer, en jobb han fort får også lørdag. På to uker går Mikkelsen derfra fra å varme benk til å bli en meget sentral brikke når 5-0 og 6-0 skal følges opp:

— Hehe… Jeg håper ikke at folk går rundt og regner med 7-0, nå. Godset er et godt lag, som kommer til å være godt forberedt til kampen. Samtidig lever vi fint med forventningene om en ny seier. Det skal man jo gjøre i en klubb som Rosenborg, sier han.

Venstre – eller høyre

Selv har 28-åringen bestemt seg for å gripe sjansen igjen – og å nyte øyeblikket foran et fullsatt Lerkendal. Samtidig har han klare ambisjoner om å bli værende i startelleveren også når Helland er tilbake. I vinter spilte Mikkelsen mest på venstresiden, en plass Riku Riski gjorde beslag på til serieåpningen. Nå er han høyrekant.

— Jeg kan bekle begge sidene. Og har bestemt meg for å fortsette å jobbe knallhardt på trening i tiden som kommer. Jeg føler meg god nok for å bi værende i startelleveren.

Ingen forandringer på laget

Trener Kåre Ingebrigtsen ville ikke offentliggjøre noe lag overfor adressa.no fredag. Men man trenger ikke å være rakettutvikler i NASA for å forstå at det neppe blir forandringer fra Haugesund-kampen.

— Vi følger jo med på trening for å se hvem som har mest energi til enhver tid. Men vi endrer ikke på laget for å endre. Og de som har startet de siste kampene, har jo ikke akkurat spilt seg ut, smiler Brutter’n.

- Hva med Mikkelsen?

— Han var god i vinter; direkte i stilen og offensiv. Så kom Riku Riski med voldsom energi de siste ukene før seriestart. Men mot Haugesund var Tobias tilbake på «vinter-nivået» sitt, svarer RBK-treneren.