TRONDHEIM (adressa.no): Onsdag var strekkskadede Pål Andre Helland tilbake på Lerkendal-gresset.

Men mens resten kjørte en tøff spilleøkt var kantspilleren noe mer forsiktig, og kjørte øvelser med og uten ball sammen med fysioterapeut Christian Thorbjørnsen.

Etterpå vurderte hans sjansene sine til å rekke Godset-kampen lørdag.

— Akkurat nå er det 50/50. Jeg kjente ingenting, men kjørte heller ikke på for fullt. I morgen holder jeg med antakelig mest inne og trener alternativt igjen, før vi kjører en skikkelig test på fredag. Jeg må være 100 prosent sikker på at jeg er 100 prosent klar om jeg skal spille. Men blir jeg det, kommer jeg også til å prøve, sier han til adressa.no

- Må se litt stort på det

Samtidig innrømmer han at det blir tøft å være helt objektiv når han skal ta avgjørelsen fredag.

— Så klart er det fristende å spille. Jeg er i god form, det er mot Strømsgodset og det blir et steinfullt Lerkendal. Men jeg må prøve å se litt stort på det. Jeg skal gi Kåre (Ingebrigtsen) en skikkelig tilbakemelding fredag, forklarer høyrekanten.

Ingebrigtsen er nøktern når han vurderer Hellands sjanser til å rekke kampen:

— Hvis han er 95 prosent klar, så spiller han ikke. Han må være 100 prosent. Men det holder at jeg får beskjed fredag, sier han – som etter 6-0 over Haugesund helt klart har alternativer dersom Helland ikke rekker kampen.

Midtsjø hinket av

Fredrik Midtsjø hinket av banen under trening. Foto: Petter Rasmus

Det har han også dersom Fredrik Midtsjø mot formodning ikke skulle rekke det. Indreløperen måtte gå av mot slutten av onsdagens økt etter et overtråkk.Men det skal ikke være veldig alvorlig, og som trener Ingebrigtsen sier det:

— Det der er en type skade som vi opplever nesten hver dag. Vi tror det går bra, ellers har vi både Liam Henderson og John Hou Sæter tilgjengelige.