Mandag ble det kjent at syv personer, derav fem fotballspillere, er tiltalt i den norske kampfiksingssaken. I Sverige spiller en annen nordmann for en klubb som har kampfiksingsmistankene hengende over seg.

Den tidligere Kongsvinger-spilleren Dinko Felic fra Vågå har spilt i Sverige det meste av sitt voksne liv. Denne sesongen har blitt mye tyngre enn han kunne se for seg.

Syrianska rykket ned fra Allsvenskan i fjor. Foran denne sesongen var Felic optimist. Etter en tung sesong, med sisteplass i Allsvenskan, så han frem til å vinne kamper og at publikum skulle finne tilbake til Södertäljes Fotbollsarena.

– Vi gjorde ok første halvdel av sesongen. I sommer lå vi på sjetteplass og var med. Så solgte vi tre-fire spillere, uten at de ble erstattet av spillere på samme nivå, sier Felic til Bergens Tidende.

25. august tapte Syrianska hele 0-4 for Jönköpings Södra. Kampen er under etterforskning for kampfiksing. Etter det ble kjent, blir Syrianska beskyldt for kampfiksing, hver gang de taper. Det har de gjort mye i det siste. Mandagens 0-2-tap for IFK Värnamo var det femte tapet på rad. Nå står klubben i fare for å måtte spille kvalifisering for å overleve i Superettan.

LES OGSÅ:

Tror ikke på kampfiksing

– Da disse beskyldnigene ble kjent, tror jeg vi var i sjokk, alle sammen. Jeg tror ikke noe på det. Vi gjorde ingen god kamp mot Jönköping, men å tape med vilje, det tror jeg ikke på. Kampen blir etterforsket, og vi får se hva som skjer, sier Felic.

To kamper etter tapet for J-Södra har blitt etterforsket, men de utredningene ble raskt henlagt.

– Hver gang vi har tapt, påstår folk at vi har tapt med vilje. Det er tungt, sier Felic.

– Hvordan vil du reagere, dersom det blir avslørt at noen av dine medspillere har tapt med vilje?

– Jeg tror ikke noe på det, men det er klart at jeg hadde blitt veldig, veldig skuffet. Det hadde vært for jævlig, altså, sier Felic.

To kamper på å overleve

Det var økonomien i klubben som gjorde at Syrianska solgte seg ned i sommer. En stund var også Felic blant navnene som ble nevnt av spillere som skulle forlate klubben.

– Det var mest rykter. Det var klubben som holdt på med det der. Det var visst noen som var interessert, men det kom aldri dit at jeg kunne velge om jeg skulle bli eller gå, sier Felic.

I stedet har det blitt nedrykkskamp. Skader har gjort at den høyreiste norske spissen har blitt nødt til å vikariere som midtstopper og kaptein.

– Vi har hatt en vanskelig høst, men jeg har alltid trodd at vi skal klare dette. Jeg tror vi trenger én seier på de to kampene som står igjen.

Fredag kommer det oppsykksjagende sensasjonslaget Ljungskile på besøk til Södertälje. Syrianska ligger to plasser og to poeng over kvalifiseringen.

– Jeg er ikke veldig urolig, dersom vi havner på kvalikplass. Det er så stor forskjell mellom divisjonene, at vi bør klare det. Men, det er klart, det beste er å avgjøre det før den tid, sier Felic.

I siste serierunde spiller de borte mot bunnlaget Husqvarna, som enten ikke har noe å spille for, eller som spiller for livet i den siste kampen.