- Saken preger ikke hverdagen i Asker lenger

Men klubbene er glad en avklaring i kampfiksingssaken nærmer seg.

Publisert:

Arne Knoph, daglig leder i Asker. Her fra 2012, da kampfiksingssaken ble kjent. Foto: Mette Bugge

  • Torgrim Bakke
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tidligere i dag ble tiltalen mot de siktede i kampfiksingssaken klar. Syv personer, av dem fem fotballspillere, er tiltalt for grov korrupsjon, samt grovt bedrageri mot Norsk Tipping.

Av spillerne er tre tidligere Follo-spillere mens de to andre spilte for Asker.

Daglig leder i Asker, Arne Knoph, sier at han er fornøyd med saken nå nærmer seg en slutt.

— Jeg har ikke fått lest selve tiltalen ennå, så den kan jeg ikke uttale meg om, men det er bra hvis vi nå får klarhet i dette og får avsluttet denne saken. Vi kan ikke leve med at det settes spørsmålstegn rundt fotballens troverdighet, sier Knoph. Tiltalen kommer to år etter at saken ble rullet opp i juli i 2012.

Les også

Norsk fotball har mistet dyden

Lang tid

Før Knoph ble daglig leder i Asker Fotball, jobbet han i Norsk Toppfotball. Da var kampfiksing noe han diskuterte med søsterselskap fra andre land. Han forteller at det da virket som et fjernt tema fra et norsk ståsted. Noen år senere fikk han kampfiksingssaken rett i fanget.

— Har det vært en belastning for klubben?

— Først og fremst har nok dette skadet fotballens rykte mer enn de involverte klubbene. Det har vært belastende av menneskelige hensyn. Men denne saken preger ikke hverdagen i Asker Fotball lenger. Den har ikke gjort det i år, og heller ikke i fjor, forteller Knoph.

- Hvordan har samarbeidet med politiet vært?

— Det er en god stund siden vi hadde kontakt med politiet og NFF om denne saken. Det har tatt lang tid. Det har vært uavklart for oss og uavklart for spillere som kan ha fått ødelagt karrieren uten grunn. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere det ytterligere, sier Knoph.

Follo: - Trist

Styreleder i Follo, Leif Gromstad, viser til klubbens pressemelding da han blir spurt om en kommentar.

— Utover det som står der, ønsker vi ikke å kommentere saken nærmere nå, sier Gromstad.

Follo skriver følgende på sin hjemmeside:

"Vi synes det er trist for norsk fotball at politiet har konkludert med at det er så mye hold i antakelsene om kampfiksing i forbindelse med kampene Østsiden-Follo og Frigg-Asker i 2012 at man har gått til det skritt å ta ut tiltale.

Samtidig er vi glade for at Follo FK satte i gang egne undersøkelser på bakgrunn av anonyme tips, til tross for den belastningen det medførte. Det hadde sikkert vært enklere å sette de aktuelle spillerne på benken og latt være å fornye kontraktene, men da hadde ikke norsk fotball og politiet kunne få undersøkt nærmere om kampfiksing virkelig har kommet til Norge.

Vi føler våre anstrengelser i denne saken har vært viktige, og vi vil berømme støtten en liten klubb som Follo FK har fått fra Norges Fotballforbund i sakens anledning. Vi er glad for at vi har et forbund og et politi som tar denne fenomenet alvorlig. Så vil vi samtidig minne om at de aktuelle spillere er uskyldige inntil det motsatte er bevist."

Publisert:

Les også

  1. Dette er kampfiksingsaken

  2. Tiltalen: Spillerne mottok 200.000 kroner for å fikse kamper

  3. Fem fotballspillere tiltalt i kampfiksingssaken

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Follo FK
  2. Asker Fotball