Mandag ble det kjent at syv personer, hvorav fem fotballspillere, tiltales i den såkalte kampfiksingssaken i norsk fotball.

De fem spillerne skal ha mottatt til sammen 200.000 kroner for å tape kamper med vilje.

Advokat Ole Petter Drevland representerer en av de tiltalte Asker-spillerne.

– Han nekter straffskyld i henhold til tiltalen, sier Drevland til Bergens Tidende.

Morten Furuholmen representerer en av spillerne fra Follo.

– Han bestrider at han har gjort noe straffbart i forbindelse med kampen Follo – Østsiden. Etter at tiltalen nå er kommet skal jeg ha et møte med ham og gjennomgå saken på nytt, sier Furuholmen til Aftenposten.

For spillerne har karrieren stått på vent i to år, mens politiet har etterforsket saken.

Advokat Pål Eriksrud representerer én av de tre tidligere Follo-spillerne som nå er tiltalt i saken.

— Min klient står fast på at han ikke har vært med på noe kampfiksing. Han spilte en helt ordinær kamp den 24. juni i kampen mellom Østsiden og Follo. Han er selvfølgelig ikke veldig begeistret for denne tiltalen, men må forholde seg til det, sier Eriksrud.

- Hva tenker du om tiden som har gått før det ble tatt ut tiltale?

— Uvissheten er beklagelig. Det er satt av 20 dager til rettssaken, og den kommer tidligst neste år. Da går det minst tre år før denne saken blir ferdig, og det er en ekstra belastning for min klient. Det har gått unødvendig lang tid, sier advokaten.

De syv er tiltalt for grov korrupsjon samt grovt bedrageri mot Norsk Tipping. Strafferammen for grov korrupsjon er ti års fengsel, mens rammen er seks år for grovt bedrageri. Eriksruds klient risikerer det siste.

— Han ser alvorlig på dette, men han står på at han ikke har gjort noe galt og tror at han vil bli frifunnet. Ser man på video av kampen, så er det som å se hvilken som helst annen kamp han har spilt.