Mandag kunne Bergens Tidende opplyse at det er tatt ut tiltale mot syv personer – fem tidligere fotballspillere – i den store saken om kampfiksing i norsk fotball.

Saken begynte å rulle sommeren 2012. ## 2012:

8. juli 2012: 1.-divisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt på bakgrunn av mistanke om resultatmanipulering. Kampen ble omberammet til 18. juli. HamKam vant 1-0. * Norges Fotballforbund (NFF) varslet at det også ville ettergå tips tilknyttet kamper i 2. divisjon. En av disse kampene er Østsiden – Follo, som ble spilt 24. juni, basert på tips fra Follo.

  • 2.-divisjonslaget Asker har også kontaktet NFF om sin bortekamp mot Frigg 24. juni. Asker tapte 1-7. Klubben syntes resultatet var så spesielt at forbundet burde varsles.

Mandag 9. juli anmeldte NFF saken til politiet og hadde møter med aktuelle klubber.

  • Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, uttalte at det sannsynligvis er snakk om organisert kriminalitet.

  • Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) varslet samme dag at kulturdepartementet sammen med NFF og Norsk Tipping skal sette i gang arbeidet med en nasjonal handlingsplan mot kampfiksing.

10. juli: Politiet gjennomførte de første avhørene i saken. Politiet opplyste at ingen var blitt siktet i saken, og at de foreløpig ikke hadde noe konkret å bygge saken videre på.

11. juli: Oslo-politiet pågrep en Follo-spiller i 20-årene. Han ble siktet for heleri og for å ha mottatt utbytte/penger fra kampfiksing. Han ble senere løslatt.

12. juli: Politiet opplyste at de fortsatt hadde fem-seks mistenkte i saken og at mye tydet på at det kunne komme mye siktelser.

13. juli: Oslo-politiet gikk til pågripelse av en 23 år gammel Follo-spiller og en 22 år gammel Asker-spiller. Sistnevnte skal ha relasjon til en spiller i Follo. Begge ble brakt inn til avhør og siktet for samme forhold. Det kom også fram at ytterligere én Follo-spiller er siktet i forbindelse med et vitneavhør tidligere i uken, slik at saken omfatter fire personer.

14. juli: Follo-trener Hans-Erik Eriksen innrømmet å ha vært involvert i ulovligheter knyttet opp mot samme miljø som etterforskes i kampfiksingssaken.

26. juli: En tippekommisjonær i Oslo ble siktet i saken.

27. juli: Den siktede tippekommisjonæren ble i Oslo tingrett varetektsfengslet i to uker med brev— og besøkskontroll.

9. august: Den siktede tippekommisjonæren løslates fra varetekt.

4. oktober: Påtalemyndigheten henlegger saken mot Follo-trener Hans-Erik Eriksen.

13. oktober: Follo sikrer seg opprykk til 1. divisjon.

16. oktober: Oslo-politiet opplyser at en ny person er pågrepet og siktet for medvirkning til grov korrupsjon og grovt bedrageri overfor Norsk Tipping. Personen er mistenkt for å ha bidratt til å betale de aktuelle mistenkte/siktede spillerne i saken. Politiet utelukker ikke nye pågripelser. Ifølge politiet peker bevisgrunnlaget i saken i retning av at oppdragsgiverne for kampfiksingen har tilhold i Sverige.

19. oktober: En ny Asker-spiller er siktet for medvirkning til grov korrupsjon, grov utroskap mot egen klubb og medvirkning til grovt bedrageri overfor Norsk Tipping.

3. desember: Oslo-politiet gjennomførte sammen med svensk politi en aksjon mot gamblermiljøet i Sverige. Denne ledet til to nye pågripelser i saken. De pågrepne ble løslatt etter avhør, men er siktet i saken.

11. desember: Kulturminister Hadia Tajik (Ap) legger fram den nasjonale handlingsplanen mot kampfiksing i idretten.

12. desember: Politiet opplyser til NRK at to nye personer i Sverige er siktet i saken. Tippekommisjonæren i Oslo er sjekket ut av kampfiksingssaken, men er fortsatt siktet for mulig grovt bedrageri av Norsk Tipping.

14. desember: Norsk Tipping sier opp avtalen med sju av selskapets kommisjonærer i kjølvannet av kampfiksingssaken.

2013:

20. juni: Politiet i Oslo sier det er all grunn til å tro at det har foregått kampfiksing i norsk fotball. Til sammen er nå 12 personer siktet.

2014:

  • Syv personer, fem av dem tidligere fotballspillere, er tiltalt for grov korrupsjon i forbindelse med kampfiksingssaken i norsk fotball.