Kampen mellom Viking og Rosenborg ble et bilde på det Erik Hamrén har gitt til norsk fotball.

Et RBK som spiller bunnsolid defensivt og som nekter å tape.

— Jeg ba til høyere makter og ble bønnhørt, sa den avtroppende RBK-treneren etterpå.

LES OGSÅ:

Jarstein syndebukk

Det ble full dramatikk på overtid og stillingen 1-1. Da hadde RBK spilt i en time med en mann mindre, de hadde kommet under i målprotokollen, men utlignet.

Så ble Trond Olsen dyttet overende av Rune Almenning Jarstein, og Steffen Iversen satte iskaldt inn seiersmålet på overtid.

WEB-TV: Se Jarstein miste hodet under!

<b><i>Her klikker det for Jarstein</i></b> På benken var Hamrén-pulsen skyhøy. Det var den også da han møtte pressen etter å ha jublet for seier i avskjedskampen.

— Oi, oi, oi, var det første den avtroppende RBK-treneren sa.

Så fulgte han opp med å å beskrive det som skjedde på sidelinjen etter at dommeren blåste av som «ren, rå jævla kjærlighet og glede».

- Det er en utrolig glede å få avslutte med seier. Det har vært moral og attitiyd i 44 kamper, sa Hamrén, før han raskt oppsummerte RBK-karrieren.

— Det første halvåret var det litt opp og ned. Vi skapte flest sjanser av alle, men vant ikke nok kamper. Senere har vi nektet å tape, også når forhold, vær eller forholdene er vanskelige for oss, fortsatte han.

Som Inter og Chelsesa

Avskjedskampen beskrev han som en sterk innsats av spillerne.

- Vi visste at de kom til å ha ballen mer enn oss i andre omgang. For oss handlet det om å stenge rom, prøve å bestemme hvor de får lov til å ha ballen og hvor de skal nektes å ha den. Litt som Inter og litt som Chelsea, sa Hamrén.

Han forteller at følelsen var god, men at pulsen steg de siste minuttene. Så toppet det seg da Iversen sluttet ringen for ham med straffescoringen: Det begynte med 2-0 over Viking. Det endte med seier over samme lag i Stavanger.

- Jeg ønsket så inderlig å vinne. Nå er det er store følelser i sving. Helt fantastisk. Dette var den beste avskjed man kunne få!