Statistikksenter Eliteserien:

— Det var usedvanlig tåpelig gjort av meg. Jeg ødelegger for laget på en helt idiotisk måte, og legger meg selvsagt langflat. Slikt skal aldri skje og det har jeg sagt tydelig fra om til lagkameratene i garderoben nå, sier Rune Almennning Jarstein.

Situasjonen Vikings keeper snakker om fant sted tre minutter på overtid. Alt tydet på at det skulle bli 1-1 og uavgjort på Viking stadion. Så kokte det over for Jarstein.

Etter å satt ballen i spill etter en tøff og omdiskutert duell mellom Børre Steenslid og Trond Olsen i straffefeltet, dyttet han sistnevnte over ende innenfor 16-meteren. Og dommer Roy Helge Olsen var ikke i tvil. Straffe - og følgelig 2-1-seier til bortelaget.

- Hvorfor skal jeg dytte? Hvorfor skal jeg miste hodet der? Jeg sier at jeg har blitt bedre på temperamentsbiten, også gjør jeg noe slikt. Det er utrolig tåpelig. Jeg må bare forsøke å lære av dette , sier svært skuffet Jarstein.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO Se alle målene i kampen under

Viking — Rosenborg: Målene

- Jobbet med Jarstein

Skuffet var også Viking-trener Åge Hareide.

— Ja, det der var ikke bra. Veldig umodent og svært unødvendig. Nå har vi jobbet med Rune i lang tid, og så skjer dette. Veldig skuffende. Det er tydeligvis noen sikringer som går i topplokket hans og det må vi få orden på. Han skylder lagkameratene sine en stor unnskyldning, sier Hareide.

Rosenborgs Trond Olsen, som ble dyttet av Jarstein, mener det var straffe i situasjonen med Steenslid i forkant.

- Jeg mener det var straffe i den første situasjonen , sier Trond Olsen.

Han sier Steenslid tok tak i skulderen hans og rev ham ned.

— Jeg reiser meg opp og slår ut med armene, og er overrasket over at vi ikke får straffe. Børre kommer tilbake og kjefter på meg. Så kommer Jarstein, han løper rett bort og dytter meg med, sier Olsen.

- Hva gjorde du da?

— Da satt jeg bare der, og regnet med at dommeren så hva som skjedde. Og han gjorde jobben sin i den situasjonen. Han burde imidlertid dømt straffe på den første, mener RBK-spilleren.

- Mye tulledømming

Steffen Iversen mener dommeren gjorde det litt vanskelig for seg selv utover i kampen.

— Det var mye tulledømming, mest på småting som kast og lignende. Han gjorde ingen store feil, men det blir temperatur i kampen, sier mannen som avgjorde med straffe på overtid.

Han så situasjonen godt fra midtbanen.

— Jeg ser at han blir dyttet, og ropte og skrek til dommeren.

— Og så skulle du ta straffen...

— Det blir tre poeng, sa jeg da, humrer Iversen i kjent stil.

Her klikker det for Jarstein