Tildigere RBK-keeper Rune Almenning Jarstein stjal showet da hans Viking møtte RBK til dyst i kveld.

På overtid, på stillingen 1-1, maktet ikke Jarstein å kontrollere temperamentet, og dyttet Trond Olsen over ende i feltet. Det betydde straffe til RBK, og 2-1-seier til gjestene fra Trondheim.

Jarstein avgjorde kampen mot sitt gamle lag til sin tidligere arbeidsgivers fordel.

— Jeg tar på meg all skyld. Jeg husker ikke helt hva som skjedde, men Trond Olsen legger seg fint også, sa Jarstein.

– Vi mistet poengene på en umoden opptreden fra Rune. Jeg så ikke selve situasjonen, men fikk den referert. Det er ingen tvil om at han avgjør kampen , sa imidlertid trener Åge Hareide.

Rosenborg-trener Erik Hamrén var også preget av episoden. Han hadde Jarstein som elev i fjor. – Det er trist, sa Hamrén, uten å la det legge en demper på stemningen.

WEB-TV: Se alle målene i kampen under:

Viking — Rosenborg: Målene

Jevn åpning

Kampens åpningsminutter bar preg av to lag som hadde gjort sin defensive hjemmelekse. Med Birkir Bjarnason og André Danielsen som klegger på Rosenborg-anker Anthony Annan og Markus Henriksen vakende rundt Tomasz Sokolowski i samme posisjon for hjemmelaget, brøt begge lag i stor grad hverandres offensive rytme.

Først etter åtte-ni minutter festet Viking et visst grep om kampen og framstod som mest angrepsvillige mot et lavtliggende RBK Det var imidlertid døballer som skapte de største farlighetene i starten. Først måtte Daniel Örlund bokse et hardt skudd fra Tomasz Soklowski fra skrått hold på cirka 18 meter. Deretter slo Alexander Ødegaard inn fra samme side. Innlegget medførte såkalt klabb og babb i feltet, og lite skulle til før en Viking-kroppsdel hadde satt ballen inn.

To minutter senere var bortelaget frampå for først gang. Markus Henriksen ble spilt fri etter en nydelig kontring, men bommet ballen alene fra bare fem-seks meter. Like etter var Steffen Iversen nær ved treffe mål på en flikk fra omtrent samme avstand.

Viking i ledelsen

Så, etter 21 minutter, fikk Viking innkast høyt på banen på høyresiden. Håkon Skogseid hev i beina til André Danielsen, som på ett touch la tilbake til kaster. Høyreback Skogseid curlet ballen inn på nydelig og millimeterpresist vis mellom Rosenborgs bakre firer og Örulnd. Og i feltet ventet en våken Patrik Ingelsen, som slo Kris Stadsgaard i lufta og styrte ballen elegant i lengste hjørne.

Demidov utvist

Og om de 12.451 på Viking stadion tok fyr da Ingestens hødestøt fant veien til nettmaskene, kastet, eller taklet om du vil, Vadim Demidov store mengder bensin på bålet ni minutter senere.

Hans andre gule kort, og dermed også utvisning, var uunngåelig etter en soleklar felling av Vikings svenske toppscorer på vei gjennom på høyresiden.

Utligningen

Etter dette skjedde imidlertid det som som ofte skjer i fotballkamper der ett av lagene blir redusert til ti mann. Intensiteten daler totalt sett og det nummerisk underlegne mannskapet blir mer kyniske og nøye i det de foretar seg. Og ni minutter etter det røde kortet kom utlikningen. Steffen Iversen stusset et innlegg fra Mikael Dorsin inn i feltet, der fosset høyreback Mikael Lustig inn og kom en noe passiv Birkir Bjarnason i forkjøpet. 1-1 og forjent balanse i regnskapet.

Resten av omgangen var stillingskrig, dødt løp og reltaivt tam.

2. omgangen startet som forventet med et lavt og kompakt bortelag, og et balltrillende Viking på jakt etter å skape strekk og nødvendig både bak- og mellomrom. Det lyktes de bare delvis med mot svært dyktig og godt organsiert Rosenborg-kollektiv. Dette skapte mer dueller, temperatur og krangling, enn finspill og målsjanser.

Omgangens første mulighet kom etter 68 minutter. Først Cruyff-fintet Christian Landu Landu vekk Mikael Lustig, deretter sendte samme mann inn ballen i feltet til Vidar Nisja, som flikket den like over. Kampbildet endret seg likevel ikke etter dette. Viking med ballen uten å skape det store, mens Rosenborg konsentrerte seg om å ligge riktig med sine ni utespillere i håp om en kampavgjørende kontring. De svarte og hvite var frampå sporadisk, dog uten tellende resultat i sjanse- såvel som målprotokoll.

I det 79. minutt kom Andreas Ulland Andersen inn for Viking. Han presenterte sin mye omtalte høyrefot umiddelbart. Først ved en godt slått dødball, deretter med et skudd som strøk stolpen fra 17 meter.

Fullstendig kaos på overtid

Mot slutten av kampen virket det som noe av den offensive luften gikk ut av hjemmelaget. Noe som medførte at det virket som RBK mer eller mindre skulle kontrollere inn et viktig og sterkt bortepoeng etter en drøy time i undertall.

Men så skjedde det.

Rune Jarstein havnet i duell med Trond Olsen, gikk tilsynelatende seirende ut av duellen og satte ballen i gang. Men Vikings sisteskanse var ikke ferdig og dyttet Trond Olsen i bakken mens spillet var i gang. Dommer Roy Helge Olsen pekte på straffemerket, og Steffen Iversen kunne sette inn vinnermålet.

2-1 til Rosenborg og tre poeng til Erik Hamren.