Med seieren gikk West Ham forbi Liverpool på tabellen. Brendan Rodgers' Liverpool har åpnet svakt med to seirer og tre nederlag i Premier League.

Allerede er Merseyside-laget i ferd med å bli hektet ifra gullstriden.

– West Ham var gode, og vi fikk en fryktelig treg start. Vi har mye jobb å gjøre, og denne kampen var virkelig skuffende. Det handler om flere ting, sier manager Brendan Rodgers.

– Jeg er heldig som har en ærlig spillergruppe som forstår at dette ikke var akseptabelt, tilføyer han.

West Ham-manager Sam Allardyce er naturligvis strålende fornøyd med laget sitt.

Winston Reid jubler etter den supertidlige scoringen mot Liverpool. Foto: Digitalsport

– Dette handlet ikke om at Liverpool hadde en dårlig dag. Dette handlet om at West Ham spilte helt fantastisk.

Sjokkstart

Liverpool skulle revansjere forrige helgs hjemmetap mot Aston Villa, men fikk en forferdelig start på Upton Park.

74 sekunder tok det før West Ham tok ledelsen ved Winston Reid. Målet kom etter et glimrende slått frispark av tidligere Liverpool-spiller Stewart Downing. Reid kriget inn målet etter at stopperkollega Tomkins hadde headet inn fra bakre stolpe.

West Ham styrte absolutt alt i åpningen. De presset Liverpool høyt og med stor aggresjon, og i det 7. minutt kom 2-0-målet foran ekstatiske hjemmefans.

Høyt press

Vertene vant en duell på midtbanen og satte fart. Diafra Sakho så ut til å prøve å legge inn mot Valencia, men "innlegget" gikk rett i buret.

Det ble imidlertid ny spenning i kampen da Raheem Sterling banket inn 1-2-reduseringen etter 26 minutter. Først var det Mario Balotelli som prøvde seg med et skudd. Det ble blokkert, men returen ble kontant satt i mål av Sterling fra rundt 16 meters hold.West Hams høye press og aggressive spill gjorde at Liverpool hadde store problemer med å få i gang eget spill. Da dommeren blåste for pause på 2-1 fikk hjemmelaget fortjent hyllest fra tilskuerne etter en meget sterk omgang.

Jevnere 2. omgang

Mens Liverpool ble overkjørt i starten av 1. omgang var det en langt jevnere åpning av den andre omgangen.

Kampen bølget frem og tilbake med sjanser begge veier. Liverpool nærmet seg utlikning.I stedet for 2-2 var det West Ham som la på til 3-1 etter en forsvarstabbe av Liverpool tre minutter før slutt. Morgan Amalfitano plasserte ballen nede ved Simon Mignolets venstre stolpe.