Dette var Cardiffs første kamp etter at Ole Gunnar Solskjær matte gå tidligere i uken. Etter kun åtte poeng på syv kamper var det over og ut for nordmannen.

Borte mot sterke Derby var det Scott Young og Danny Gabbidon som ledet laget. De har fått oppgaven på midlertidig basis frem til en ny managerløsning er funnet.

De norske vraket

Det første Young og Gabbidon gjorde var å plukke ut en startellever helt uten nordmenn. Mats Møller Dæhli startet på benken, mens Magnus Wolf Eikrem ikke en gang var i troppen.

Cardiff ble pepet av banen etter midtuketapet mot Middlesbrough. Rundt 1500 Cardiff-fans hadde tatt turen til Derby, og de fikk se et energisk Cardiff-lag. Hjemmelaget hadde som ventet ballen mest, men skapte ikke veldig mye den første omgangen. Det sto målløst til pause.

To kjappe

Cardiff fikk en drømmestart på 2. omgang da islendingen Aron Gunnarsson ordnet 1-0 etter 51 minutter. Målet kom etter en corner.

Og mer skulle det ble. Fire minutter senere sørget Peter Whittingham for at det sto 2-0 til waliserne etter et glimrende skudd. Men Derby ga ikke opp, og innbytter Jordon Ibe skapte ny spenning med sin 1-2-redusering etter 61 minutter.

Sen utlikning

Derby presset på og fikk utlikningen sin ved Craig Bryson etter 84 minutter. Dermed hadde Cardiff igjen rotet bort en 2-0-ledelse, slik de også gjorde mot Norwich forrige helg.

Det endte 2-2. I utgangspunktet ville nok Cardiff vært fornøyd med ett poeng borte mot Derby, men ikke etter å ha ledet 2-0. ## Championship lørdag:

Brighton – Blackpool 0-0 24.569 tilskuere.

Derby – Cardiff 2-2 (0-0) Mål: 0-1 Aron Gunnarson (51), 0-2 Peter Whittingham (55), 1-2 Jordon Ibe (61), 2-2 Craig Bryson (84).

27.251 tilskuere.

Mats Møller Dæhli var ubenyttet reserve for Cardiff.

Fulham – Blackburn 0-1 (0-0) Mål: 0-1 Jordan Rhodes (58).

16.456 tilskuere.

Rødt kort: Shaun Hutchinson (45), Fulham.

Joshua King var ubenyttet reserve for Blackburn.

Leeds – Huddersfield 3-0 (2-0) Mål: 1-0 Rodolph Austin (20), 2-0 Mirco Antenucci (45), 3-0 Souleymane Doukara (74).

29.131 tilskuere.

Rødt kort: Gaetano Berardi (73), Leeds.

Middlesbrough – Brentford 4-0 (1-0) Mål: 1-0 Grant Leadbitter (35), 2-0 Albert Adomah (50), 3-0 Patrick Bamford (68), 4-0 Kike (89).

15.485 tilskuere.

Rødt kort: Dean Whitehead (83), Middlesbrough.

Millwall – Nottingham Forest 0-0 12.038 tilskuere.

Norwich – Birmingham 2-2 (0-2) Mål: 0-1 Callum Reilly (8), 0-2 Demarai Gray (41), 1-2 Cameron Jerome (52), 2-2 Cameron Jerome (55).

26.351 tilskuere.

Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich.

Rotherham – Charlton 1-1 (0-1) Mål: 0-1 Johann Berg Gudmundsson (27), 1-1 Luciano Becchio (70).

9.620 tilskuere.

Sheffield W. – Reading 1-0 (0-0) Mål: 1-0 Stevie May (83).

29.848 tilskuere

Watford – Bournemouth 1-1 (0-0) Mål: 0-1 Harry Arter (63), 1-1 Craig Cathcart (83).