Southgate mener laget hans var litt heldig som knep seieren mot Norge på Marienlyst mandag, men han var naturlig nok tilfreds med tre poeng i sekken.

Etter kampen tok Southgate seg tid til å rose Real Madrids Martin Ødegaard (16), som spilte hele kampen for Norge.

Southgate innledet med at han var litt skuffet over det laget hans presterte.

— Vi var litt heldige som vant kampen mot Norge. De har et veldig godt lag, og spillerne deres var veldig pasningssikre, sa den tidligere engelske landslagsspilleren til NTB.

Gareth Southgate innrømmer at England var heldige mot Norge. Foto: NTB scanpix

— Jeg er fornøyd med at vi holdt ut og tok poengene, men jeg er litt skuffet over måten vi framsto på til tider.

Southgate: – Stor ro og god teknikk

NTB spurte Southgate om han før kampstart ba spillerne vie ekstra oppmerksomhet til Norges Martin Ødegaard underveis i oppgjøret.

— Vel, vi ga spillerne beskjed om at Ødegaard liker å komme innover i banen hele tiden. Han er en god spiller, sa Southgate.

Treneren, som selv spilte i klubber som Aston Villa og Middlesbrough i sin aktive spillerkarriere, er full av lovord om Ødegaard.

— Han har god teknikk. Ødegaard har stor ro ute på banen, og han virker å ha stor tro på egne ferdigheter, sa Southgate.

Smerud til Ødegaard: - Må skyte mer

Norges U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud ga Ødegaard ros for prestasjonen mot England.

— Martin gjorde en god kamp. Han jobbet knallhardt hele veien, men han kunne gjerne ha skutt litt oftere. Der har han kanskje noe å jobbe litt mer med, sa Smerud i mixed zone etter kampslutt.

Ødegaard innrømmet selv at han kunne ha gått på mål i større grad. Hjemmepublikumet på Marienlyst oppfordret flere ganger 16-åringen til å skyte.

— Jeg gjorde en grei kamp, men jeg burde nok ha skutt oftere. Litt for ofte ble jeg gående og lete etter pasningsalternativer. Men slik er det av og til, sa Ødegaard.

Norge U21 har tatt tre poeng på to kamper i EM-kvalifiseringens gruppe ni. England, som spilte sin første kamp i gruppen mot Norge mandag, har også tre poeng.

U21-EM spilles i Polen i 2017. (©NTB)

Ennå ikke lei Ødegaard-stoff? Da anbefaler vi disse artiklene: