Norge U21 – England U21 0-1

DRAMMEN (aftenposten.no): Om noen har tvilt på om Martin Ødegaard har hatt en utvikling som fotballspiller, så mener han selv at det går rett vei.

— Jeg utvikler meg hele tiden. Fikk en bekreftelse i dag på at jeg er på høyden med spillere i PL, så jeg stresser ikke veldig mye, fortalte Ødegaard etter kampen på spørsmål om det ville være aktuelt med klubbskifte for å eventuelt bli aktuell for et mulig norsk lag i EM neste sommer.

LES OGSÅ: Bare nesten for Ødegaard og U21-landslaget

Underforstått: 16-åringen har ingen større planer om å forlate Real Madrid Castilla med det første.

Dominerte

Martin Ødegaard var, sammen med Rosenborgs Ole Selnæs, banens dominerende spillere da Norge spilte bra, men tapte mot england i U21-lagets EM-kvalik mot England i Drammen mandag kveld.

Ødegaard viste frem en finteregister og en ballsikkerhet som ingen andre på banen. Noe omstendelig noeng ganger, men sjelden sikker.

LES OGSÅ: Før denne mannen møter til ny landskamp, skal han ut mot Real Madrid og PSG

Han hadde kommet rett fra festen mot Kroatia hvor han satt på benken søndag kveld. Den benkeslitingen førte til at Ødegaard kunne spille fulle 90 minutter mot England.

— Vi styrer mye av spillet og jeg føler at vi har god kontroll på demi første omgang. I andre omgang klarer å styre spillet enda mer, så det er synd at det blir som det blir.

Nostalgi

Martin Ødegaard spilte på sin gamle arena for første gang siden overgangen til Real Madrid. Det ble et rørende gjensyn.

— Det var deilig å komme tilbake. Det er en fantastisk bane å spille på. I andre omgang i mørket med flomlysene og Marienlyst kunstgress, fortalte han etter kampen og avsluttet ikke setningen.

Det var et annet nostalgisk møte, om man kan snakke om nostalgi hos en 16-åring, denne kvelden. Han fikk spille sammen med sin gamle kompis Iver Fossum fra Strømsgodset.

— Det var veldig gøy. Jeg hadde gledet meg veldig til å spille med Iver igjen. Jeg har savnet det, sa han. De to har spilt sammen i aldersbestemt fotball tidligere. Nå var de på banen sammen for første gang på ni-ti måneder.

Skjøt for lite

Han og alle de andre norske spillerne hadde fått beskjed av trener Leif Gunnar Smerud om å skyte oftere.

— Jeg hørte jo på ham. Jeg letter mange ganger etter åpninger, men jeg fikk det ikke helt til. Det er en del av spillet jeg må utvikle videre, fortalte Ødegaard.