VAL SENALES (adressa.no): — Det er rart ikke å ha henne her, men vi har litt kontakt med henne hjemme på telefon, sier hun.

Adresseavisen møter 27-åringen på terrassen på Hotel Kurzras i Val Senales. Det er her hele landslaget og støtteapparatet har tilholdssted. Vegg i vegg bor Petter Northug og hans trener Stig Rune Kveen på nabohotellet.

— Det er bra at det er blitt en avklaring og at Petter får gå verdenscuprenn til vinteren. Ski-Norge trenger Petter i form.

Åpner for biografi

Mens flere bøker allerede er gitt ut om Petter Northug, har Johaug sagt nei til en rekke tilbud.

— Ja, det har blitt noen, men jeg har sagt nei. Jeg føler ikke at jeg er der ennå. Kanskje kommer det en tid senere når det blir riktig for meg.

— Har du en historie du kunne ha fortalt?

— Nei. Kjedelig.

- Har du ingen hemmeligheter?

— Jeg synes kanskje livet mitt er kjedelig, mens andre kanskje synes det er veldig interessant å høre hvordan vi jobber for å nå målene våre, om opplevelser og slikt. Det skjer den tida jeg er klar for det. Det blir nok etter at jeg har lagt opp.

PÅ SAMLING: Kvinnenes to største stjerner, Therese Johaug og Marit Bjørgen, sammen på Sognefjellet i sommer. Foto: NTB scanpix

Prater om altJohaug er kvinnen som i Bjørgens fravær får hovedansvaret for å levere norske topprestasjoner til vinteren. Med seg har hun et sterkt lag, med blant andre Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg.

— Marit har vært her i Val Senales i alle år når jeg har vært her, og dette er jo det niende året mitt. Det er rart å ikke ha henne her, sier Johaug.

Jeg synes kanskje livet mitt er kjedelig, mens andre kanskje synes det er veldig interessant å høre hvordan vi jobber for å nå målene våre, om opplevelser og slikt.

Hun forteller at hun har jevnlig kontakt med Bjørgen.

— Vi prater egentlig om alt mellom himmel og jord. Ikke hver dag, men vi har nå litt kontakt.

Det samme gjelder Heidi Weng.

Treneren vil be om råd

— Jeg sendte henne en melding rett før jeg dro og så sendte jeg henne en ny i forgårs.

- Hva spør du om?

— Både hvordan det går med henne, men jeg ber også om råd, sier Weng.

Også landslagstrener Egil Kristiansen kommer trolig til å be om råd fra Bjørgen, særlig når sesongen starter.

— Jeg har sagt at jeg kanskje kommer til å ringe henne for å høre litt når konkurransesesongen starter. Erfaringsmessig ser du en del mer på TV enn når du er ute på verdenscuprenn, sier han.

Sportslig er Therese Johaug godt i rute, én måned før verdenscupen åpner i Kuusamo. Hovedmålet for sesongen er Tour de Ski.

— Pallen er målet og drømmen er seier, sier kvinnen som var først opp monsterbakken på nyåret i 2014.