MONCTON (aftenposten.no): — Det er rørende å se de to foran. For en innsats! Det er helt utrolig hvor mye de løper.

Even Pellerud var varm om hjertet etter Tyskland-kampen, og det med god grunn.

Før kampen var det Norges angrepsduo de tyske stjernene Celia Sasic og Anja Mittag trakk frem som de største truslene.

Slik kommer det trolig til å være før hver kamp så lenge Norge er med i Canada. De to H-ene bøtter inn mål i den franske og den norske ligaen, og motstanderne vet at med dem på banen er det aldri fred å få.

I SKUDDET: Ada Hegerberg mot Tyskland og Annike Krahn. Foto: Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP/NTB scanpix

Mot Tyskland løp de ustoppelig.— Det gir et «boost» for begge når vi jobber så hardt for hverandre. Det er viktig å ha «punch» i fremre ledd, samtidig må vi klare å utnytte våre offensive styrker enda bedre og komme til flere muligheter, sier Hegerberg til Aftenposten om samarbeidet med Herlovsen.

Kraftfullt par

Lyon-spissen er Norges største profil i mesterskapet, og den i troppen med flest intervjuforespørsler hver dag.

Samtidig er det Herlovsen som har vært mest effektiv så langt i VM. Hun scoret to mot Thailand, og skaffet begge frisparkene Norge har scoret på.

— De er en kjempekombinasjon. Det er et kraftfullt par, som samtidig er målgjørere. Begge har en enorm løpskraft som vi får igjen for offensivt og defensivt. De liker å legge meter i banken, sier assistenttrener Roger Finjord på sitt entusiastiske vis.

Løper mye mer enn før

«Signalspillere» er et honnørord på det norske laget. Spillere som tar tak, går foran og får de andre med seg til knallhardt arbeid.

— Jeg har jobbet veldig mye med løpskapasiteten. Det er blitt en av mine styrker nå, det var det ikke før. Det er deilig å kjenne at man lever, være så sliten at man tror at man ikke klarer mer, men så gjør man det likevel. Hvis det også drar med de andre så er det veldig bra, sier Herlovsen om innsatsen hun har lagt ned så langt i VM.

KRAFT: Isabell Herlovsen i duell med Tysklands Saskia Bartusiak. Foto: Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP/NTB scanpix

Det er en side ved spillet til Lillestrøm-spissen som Pellerud setter pris på. Arbeidsinnsats er selve fundamentet Norge er avhengig av for å komme langt i mesterskapet. — Hun er veldig til å stole på. Det er full guffe hele tiden, hun har en voldsom trøkk i maskineriet, gir aldri opp en ball og er i gang hele tiden. Hun er veldig dyktig defensivt ved at hun skaper uro hos spilleren som har ballen, skryter treneren.

Han er veldig glad for at Herlovsen denne sesongen er tilbake for fullt etter en skadesituasjon som har vært bekymringsfull over lang tid.

— Hun er god i luften og langs bakken, er en god pasningslegger som også har god fysikk og fart. Hun har mye.

Herlig fysikk og driv

De samme ordene kunne vært sagt om angrepspartner Hegerberg. Allerede som 19-åring tilfører hun laget veldig mye. Finjord har spesielt lagt merke til ydmykheten og villigheten til å lære. Han mener det er artig for en liten nasjon som Norge å ha slike spillere.

— Hun er rå på å komme seg i boks og komme til avslutninger. Hun er like god med begge bein, og har utviklet seg veldig også når hun er feilvendt, sier finnmarkingen.

Han mener Hegerberg er så vanskelig å ta ut av kampen nettopp fordi hun har så mange fasetter i spillet sitt.

— Hun er alltid frisk, har en herlig fysikk og et herlig driv.

Bytter plasser

I oppkjøringskampene forsøkte Norge å spille 4-2-3-1, slik at de to spissene skulle være nærmest mulig hverandre i midten av banen og gi mest mulig støtte til partneren. Det skulle være vanskelig for motstanderen å lese bevegelsene, hvem møter og hvem stikker i bakrom?

RUTINERT TRENER: Even Pellerud under den norske treningen lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Formasjonen fungerte imidlertid dårlig lenger bak på banen, og i VM er laget tilbake i mer kjente 4-3-3. Herlovsen har startet kampene helt fremme, mens Hegerberg har hatt utgangsposisjonen ute til venstre.— Vi bytter på å spille i midten og på siden underveis i kampene, sier Hegerberg, som får en litt lengre vei enn normalt til mål når hun er på kanten.

Forsvaret til Elfenbenskysten har ikke akkurat imponert så langt i VM, og slapp inn ti mot Tyskland og tre mot Thailand.

Det bør bli et enkelt bytte for det norske laget.

PS: Even Pellerud sa etter lørdagens trening at han kommer til å rullere en del på laget før den siste gruppespillkampen. Det kan bety at Herlovsen eller Hegerberg ikke starter.