DRAMMEN: I onsdagens Aftenposten lanserte Stang ideen om en årlig vinterfestival i Oslo.

Tanken til byens ordfører er å samle verdenscuprenn i så mange vinteridretter som mulig innenfor en ramme på ti dager.

Målet er å få de beste innen langrenn, skiskyting, hopp, kombinert, snowboard, alpint og freestyle til byen samtidig.

  • For utøverne tror jeg egentlig ikke det vil spille noen stor rolle. Vi har i dag felles sesongstart med hopp og kombinert, og vi har hatt felles avslutning i Bormeo med alle FIS-disiplinene, inkludert alpint. Jeg tror ikke noen merket så veldig mye til det, egentlig, sier kvinnenes langrennstrener, Egil Kristiansen.

Han mener det i tilfelle blir viktig å samle alt innenfor et veldig begrenset område, hvis ikke blir ikke effekten nevneverdig.

Vanskelige terminlister

Langrennssjef Vidar Løfshus er noe mer positiv og tror utøverne kan sette pris på et sånt opplegg. Han mener et ekstra fokus på vintersport er bra, og at felles tankegang kan gagne alle parter. Han ser imidlertid på samkjøringen mellom de ulike internasjonale særforbundene som den største utfordringen.

  • De skal slite med å få forbundene med, det er så mange hensyn å ta med tanke på mesterskap og ønsker fra nasjonene.

Idretten må med

Skipresident Erik Røste er mest opptatt av at idretten må bli med og bestemme i prosessen.

  • Vi setter oss gjerne ned sammen med Oslo kommune. Ideen om en vinterfestival er god. Noe av dette kan kanskje legges til Holmenkoll-uken – og da sammen med idretten, sier Røste, som mener idretten ikke ble involvert da TV 2 fikk tildelt over 40 millioner kroner i arbeidet med å få X games til Oslo neste år.

  • Hva er idretten? Det er blitt så mange aktører etter hvert. Byen har levert anlegg til så mange slags idretter. Nå håper vi at de kan samarbeide og gi tilbake. Byen vil ha glede av et godt samarbeid mellom alle aktørene, sier ordfører Stang.