Skipresident Erik Røste synes det er fint at Oslo kommune og Fabian Stang tar idrettslige initiativ, men synes det er rart at idretten ikke er blitt involvert.

I Aftenposten onsdag lanserte ordfører Fabian Stang ideen om Oslo Vinterfestival – en skifestival som skal gå over ti dager hvert år. Tenkte idretter er langrenn, skiskyting, hopp, kombinert, alpint, snowboard og freestyle.

— Ideen er spennende, men selv internt har vi en stor jobb med å få samordnet alt. Enda flere grener blir vanskelig, sier skipresident Erik Røste, som er spent på hvordan idretten er tenkt involvert.

Røste håper det blir mer enn hva som er tilfelle med X Games.

— Det står i innstillingen fra byrådet at TV 2 innvilges 42 millioner kroner for å arrangere X Games i Norge. Det uten at vi er involvert. Jeg håper ikke at dette skal bli en praksis fremover, sier Røste om det kommersielle arrangementet som eies av ESPN, som igjen eies av Disney. TV 2 skal produsere fra Wyllerløypa og den tenkte Big Air i Oslo sentrum.

— Jeg håper ikke at kommersielle interesser skal ta over idrettsarrangementer i Norge, sier Røste.

Glad for visjoner

Røste understreker at han ikke ønsker å være partybremser – bare deltager i Oslo kommunes planer.

— Vi setter oss gjerne ned sammen med Oslo kommune. Ideen om en vinterfestival er god. Noe av dette kan kanskje legges til Holmenkoll-uken – og da sammen med idretten. Snowboard og freestyle er spennende idretter som kunne koordineres med Holmenkollen. Det som er krevende er koordineringen av terminlisten, og vi har ikke verdenscup i alle grenene, sier Røste.

— Men det er flott at ordføreren tenker stort og visjonært. Det kan komme noe bra ut av det. Men gjør det sammen med idretten!

Stang tar kritikken med ro

— Hva er idretten? Det er blitt så mange aktører etter hvert. Byen har levert anlegg til så mange slags idretter. Nå håper vi at de kan samarbeide og gi tilbake. Byen vil ha glede av et godt samarbeid mellom alle aktørene, sier ordfører Fabian Stang. Han går ikke helt med på fremstillingen at Oslo kommune gir 42 millioner til TV 2. (Pengene er foreløpig ikke bevilget, men Stang regner med at de vil bli det.)

— Tanken bak er at dette skal dekke utgifter. Blant annet går pengene til et anlegg på Tøyen. Vi går ikke inn med penger uten at vi tror vi kan tjene på det, ved at flere barn og unge får mulighet til å drive idrett, fortsetter ordføreren, som minner om at også de tradisjonelle aktørene har fått sitt.

— Vi har brukt noen penger i Holmenkollen også. Og nå går vi inn med enda mer før skiskytter-VM i Holmenkollen neste år. Men vi må også tenke litt nytt og følge med i tiden. Twintip og femmila hånd i hånd, avslutter Fabian Stang, som heller ikke er så bekymret for terminlistene.

— Det man vil få til, får man til!