At Emil Berggreen bruker tid på avgjørelsen er det ingenting å si på. Det er vi og Viking som er utålmodige. Berggreen har det bra i Danmark, og vil tenke seg nøye om. Signalet han sender er likevel ikke til å misforstå. Viking er ikke et naturlig valg for dansken.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Det er synd at denne overgangen ser ut til å havarere, for Berggreen virker som en meget spennende spiller. Han er ung, men har allerede prestert på høyt nivå. Han er ingen målmaskin, men han skaper mange sjanser for sine medspillere. Alderen gjør også at Viking kan tjene gode penger på videresalg om Berggreen presterer godt.

Ondrasek?

Hvis dansken glipper regner jeg med at Viking har andre alternativer. Siden bloggen ikke har tilgang på notatene til Jonevret og Goodchild må det spekuleres.

Emil Berggreen er en stor og sterk spiss. Det samme kan sies om Zdenek Ondrasek i Tromsø. Tsjekkeren har spilt i Norge i mange sesonger allerede, og har levert godt med mål. Nå har Ondrasek kun ett år igjen av kontrakten, og det ryktes at Tromsø vurderer å cashe inn på spissen. Problemet for Viking er gjerne at Tromsø ønsker en overgangssum som langt overgår prisen på Berggreen.

En annen spiss som er ettertraktet for tiden er Hødds engelskmann Robin Shroot. Briten med fortid i blant annet Birmingham City og Stevenage har hatt stor suksess i den blå Hødd-drakta. Det endte med 16 mål på 23 kamper for engelskmannen. 26-åringen har tilbud om ny kontrakt med Hødd, men har valgt å avvente dette. Det ryktes at flere Tippeligaklubber vurderer spissen. Kanskje Viking er en av dem?

I Tyskland har det gått tungt for Bård Finne. Unggutten gikk fra Brann til Køln etter 2013-sesongen. Nå sies at det Køln er interessert i å sende Finne ut på lån. Noen retur til Bergen er lite aktuelt siden Brann nå ligger i første divisjon. 19-åringen viste at han kan score mål i Tippeligaen før han forsvant til Tyskland, og kan være en midlertidig løsning for Viking.

En annen spiller som kan være aktuell for lån er Bjørn Bergmann Sigurdasson. Det kan være islandskvoten snart er stappfull, men Sigurdasson er tross alt en meget god spiller hvis han holder seg skadefri. Så vidt jeg forstår er låneperioden over i Molde, men noen retur til moderklubb Wolverhampton er lite aktuelt. Han ville i alle fall følt seg hjemme i Viking!

Helt til slutt: Martin Ødegaard har fortsatt ikke vært på treningsopphold i Viking. Jeg regner med at klubben vår også står på listen over europeiske toppklubber han og faren skal besøke!

Det er alltid gøy å spekulere, men jeg håper at spekulasjonene snart er over. Forhåpentligvis er vi langt klokere om kort tid.

Hva mener du? Hvilke av kandidatene har du tro på? Har du noen bedre forslag?