STAVANGER (Aftenbladet): Etter det Aftenbladet forstår skal det ikke være de personlige betingelsene som gjør at det ikke har kommet en avklaring rundt den danske spissens klubbframtid. Heller ikke overgangssummen står i veien for en overgang. Berggreen har i kontrakten sin med Hobro en klausul som tillater ham å forlate klubben for 1,5 millioner danske kroner. Det betaler Viking mer enn gjerne, men først må U21-landslagsspilleren svare på om han ønsker å flytte til Norge – og det har han foreløpig ikke gjort.

Døren skal ikke være lukket for Berggreen, men siden han ikke har klart å bestemme seg, må Viking se seg om etter andre alternativer. Klubben har allerede flere aktuelle navn på ønskelisten sin og over nyttår vil de intensivere jakten etter en ny offensiv spiller.

Ingen snarlig løsning

Viking-direktør Arne Larsen Økland ønsker ikke å kommentere navn på aktuelle spillere, eller hvem klubben forhandler med, men på generelt grunnlag sier han dette om jakten på en ny angrepsspiller:

— Det kommer ikke noen nye spillere inn før nyttår. Vi har ingen nærstående signeringer og vi har heller ikke noe dialog med spillere som ser ut til å gi en snarlig løsning.

Økland melder også at det ikke forsvinner noen spillere ut av klubben før vi skriver 2015. Viking har etter sesongslutt signert estlandske Karol Mets og veteranen Magne Hoseth. Trond Erik Bertelsen, Håkon Skogseid, Christian Landu Landu og Pål Fjelde har forlat klubben.

Ferdig med nedbemanningen

Økland har i disse dager ferdiggjort prosessen med å slanke administrasjonen. Fem til sju årsverk skal bort og de som må slutte har fått beskjed. Foran neste sesong skal Viking kutte mellom 5 og 10 millioner i kostnader.

Samtidig ser Viking på muligheten til å styrke den sportslige satsingen. På nyåret starter arbeidet med å hente en toppspillerutvikler til klubben. I tillegg ønsker klubben å ansette en sportssjef i løpet av 2015. — Det å hente en toppspillerutvikler har førsteprioritet. Vi kommer i en eller annen form til å lyse ut stillingen og samtidig oppfordre folk til å søke. Vi ønsker flere kandidater til jobben og skal gjøre en grundig prosess før vi ansetter noe. Dette er et langsiktig prosjekt. Toppspillerutvikleren får ansvar for å lage en karriereplan for alle våre spillere og skal også jobbe tett opp mot utviklingsavdelingen og spillerne som er i alderen 16 til 21 år, sier Økland.

Når det gjelder ansettelsen av ny sportssjef har den prosessen ikke startet.

— Ansettelsen av ny sportssjef henger litt samme med økonomien. Målsettingen er likevel at vi skal få dette på plass i løpet av 2015, sier Økland.