Etter litt fram og tilbake endte det altså med at Magne Hoseth havnet i mørkeblå Viking-drakt. Han har signert en ett-års kontrakt, og er ingen mann for fremtiden. Han er derimot en mann som Viking trenger nå.

Vi så hvilken påvirkning han hadde da han ankom Stabæk på lån i høst. Han spilte 9 kamper for bærumslaget, scoret ett mål og hadde assist til fem andre. Både mål og målgivende vil han forhåpentligvis bidra med i Viking også.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Det som er vel så viktig er at Hoseth kan tilføre laget vårt sårt tiltrengte lederegenskaper og et solid vinnerinstinkt. Hoseth har vokst til å bli en reflektert herremann som vil være viktig både på banen og i garderoben. Hoseth stiller krav, og det er bra.Rutinen hans kommer også godt med i en stall som er relativt ung. Sist, men ikke minst er Magne Hoseth en profil i norsk fotball. Han har skapt overskrifter i over 10 år, er en spiller som trives i søkelyset og en spiller som kan snakke for seg. Det betyr ikke mye sportslig, men det betyr mer for Vikings omdømme som klubb.

For en som elsker Viking er det vanskelig å forstå at noen finner klubben vår grå og kjedelig, men det er faktisk holdningen til mange utenfor dette distriktet. Viking er en middelmådig klubb uten profiler.

Nå skal jeg vokte meg vel for å hausse Magne Hoseth for mye opp. Han er en spiller på vei inn i solnedgangen, men jeg både tror og håper han kan bidra med mye på veien.

Etter mitt syn er dette en klok signering av en spillertype Viking manglet.

Så får vi håpe julenissen kan komme med en dansk spiss i julepresang!

Hva mener du? Fornøyd med Hoseth i mørkeblått?